Copil de numai 5 luni, decedat în urma unei complicații a rujeolei. Mama nu a fost vaccinată

Copil de numai 5 luni, decedat în urma unei complicații a rujeolei. Mama nu a fost vaccinată

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase Sf. Parascheva din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a declarat că un copil în vârstă de cinci luni, din Galaţi, a murit la câteva zile de la internarea în spitalul ieşean, mama acestuia nefiind vaccinată împotriva rujeolei.

 

Acesta este cel de-al treilea deces înregistrat la unitatea medicală, cauzat de o complicaţie a rujeolei, niciunul dintre cazuri nefiind din judeţul Iaşi.

 

„Este greşit a se spune prin rujeolă. A fost o complicaţie a rujeolei, prin bronhopneumonie, la un copil în vârstă de 5 luni, din judeţul Galaţi. Ceilalţi doi copii care au murit până acum la Iaşi erau din judeţul Vaslui. Acest copil fost adus în urmă cu cinci zile, la Terapia Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. La internare, avea insuficienţă respiratorie acută, care nu a putut fi rezolvată, deşi s-au efectuat toate manevrele şi tehnicile de Terapie Intesivă. Copilul era nevaccinat pentru că nu avea vârsta de vaccinare. El era născut dintr-o mamă nevaccinată”, a declarat directorul Spitalului de Boli Infecţioase Sf Parascheva pentru Radio Iaşi.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top