Protest inedit la Spitalul de Pediatrie din Iași: „Vrem spitale curate. Ne-am săturat de promisiuni!” Foto: Facebook/Daniela Mitrofan

Protest inedit la Spitalul de Pediatrie din Iași: „Vrem spitale curate. Ne-am săturat de promisiuni!”

Câţiva părinţi şi medici din Iaşi au „sărbătorit” Ziua Internaţională a Copilului printr-un protest în faţa Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria” din oraş. Adulţii şi-au manifestat nemulţumirea şi revolta faţă de condiţiile din spital printr-un protest paşnic, de două ore.

 

Părinţii şi medicii care s-au alăturat manifestaţiei au afişat mai multe pancarte cu mesaje reprezentative: „SOS sănătatea copiilor”, „Spitale mai curate”, Nu promisiuni. Acţionaţi, vrem fapte”, „În mizerie nu se poate face performanţă”. După ce au stat în faţa spitalului şi şi-au exprimat punctul de vedere, părinţii au fost invitaţi de managerul unităţii medicale, dr. Radu Terinte, la o discuţie şi o vizită prin secţiile clinice, scrie „Adevărul”.

 

Foto: Facebook/Daniela Mitrofan

 

Protestul a fost iniţiat de doi ieşeni, Bogdan Baltă, respectiv Cătălin Urtoi, şi organizat pe Facebook. Unul dintre iniţiatori a precizat că a iniţat protestul după ce a avut o experinţă neplăcută la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” în cursul internării fiicei sale.

 

Ieşeanul a mai specificat că nu are nicio intenţie să denigreze echipa medicală a spitalului, ba dimpotrivă, îi mulţumeşte că îşi face datoria.

 

 

„De ziua copilului impreuna cu alti parinti si medici ne-am exprimat nemultumirea vizavi de intarzierea repetata a reabilitarii spitalului regional pentru copii Sfanta Maria Iasi !!!

Un spital care deserveste sase judete din Moldova,este la mana unor politicieni care nu au facut nimic in 27 de ani - Ministerul Sanatatii si Consiliul Judetean Iasi !!!!!!

Multumim cadrelor sanitare si parintilor internati cu copiii in spital,pe care i-am simtit alaturi de noi la vizita cu presa,desi nu au spus nimic.

Si tacerea spune multe !!!!!

VOM CONTINUA !”, scrie Cătălin Urtoi, unul dintre organizatorii protestului pașnic, pe pagina sa de Facebook.

 

Printre protestatarii care şi-au manifestat nemulţumirea faţă de condiţiile din cel mai mare spital din Moldova s-au regăsit şi medici din Iaşi, primari şi rezidenţi.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top