fbpx
 
GPS de 40.000 de euro ca să scoatem SCTP din Epoca de Piatră

GPS de 40.000 de euro ca să scoatem SCTP din Epoca de Piatră


Pentru șefii SCTP, să urmărești pe telefon în cât timp vine tramvaiul în stație e de domeniul SF. Într-un oraș plin de firme de IT, pe o piață suprasaturată de sisteme de monitorizare GPS, care s-au ieftinit enorm și au devenit o banalitate în lumea civilizată, SCTP este încă în trecut. „Autobuzele noi vin cu monitorizare GPS la pachet”, ne asigură conducerea firmei de transport. Dar pentru celelalte mijloace de transport vechi, din parcul actual, nu există vreun plan. Monitorizarea unui mijloc de transport costă, în medie, 167 de euro.

 

„Ăla este site de anul 2017, la 9 luni după ce a început funcționarea firmei?”, se întreabă oamenii din Iași. Site-ul www.sctpiasi.ro arată ca un examen picat al unui elev de la Liceul de Informatică. Puține informații, cu o interfață respingătoare. La rubrica “achiziții”, ieșenii află că, din octombrie 2016, SCTP a cumpărat doar motorină. De 12 ori.

 

Alte orașe au de 8 ani aplicația

Dar debranșarea SCTP de la anul 2017 nu este vizibilă doar pe site. Ieșenii nu pot afla nici acum, în timp real, în cât timp ajunge tramvaiul sau autobuzul în stație și dau mărunt din picioare în stație. Cei care se pricep spun că un transport predictibil este mai ușor acceptat de călători, că timpul trece altfel când știi cât mai ai de stat în stație. Există orașe în România care au implementat sistemul pe bani grei, acum 7-8 ani, când prețurile erau mult mai mari. Sute de mii de euro. La noi nu se reușește nici acum, când investiția în tot parcul actual ar fi de 41.416 euro. „Lăsați, că vin autobuzele noi și alea au GPS montat în fabrică”, spun reprezentanții SCTP. Dar pentru celelalte mijloace de transport, nu există nici un plan.

 

Stațiile sunt noi, dar călătorii sar de pe un picior pe altul, ca și în trecut, așteptând autobuzele

 

Implementare la îndemână

Un preț mediu găsit de REPORTER DE IAȘI a fost de 167 de euro/echipament complet, cu tot cu montaj, softuri și abonament la server. SAS Grup SRL este o firmă românească ce montează sisteme de monitorizare GPS pe mijloace de transport.

În cei 167 de euro intră aparatura, montajul, licența softurilor, precum și numeroase opționale: rapoarte de consum carburant, rapoarte de kilometri, rapoarte inclusiv cu stilul de conducere al șoferilor (accelerări/frânări bruște).

O altă variantă este achiziționarea echipamentului – 79 euro, prețul montajului – 30 de euro și licența standard de utilizare – 45 de euro/an. Un total de 154 de euro. Sistemul transmite, cu ajutorul tehnologiei de date mobile, poziția vehiculului. Informația ajunge în serverele firmei, care o trimite către serverele clientului.

De aici, cu ajutorul unor aplicații care există deja pe piață, open source (pot fi dezvoltate de oricine), poate ajunge pe panouri, în stații, sau în aplicații de Android sau IOS.

SCTP deține, în prezent, 125 de tramvaie, 112 autobuze, 11 microbuze. La prețul maxim cerut de SAS Grup pentru fiecare sistem GPS – 167 euro, costul total al investiției, cu tot cu abonament de date, ar fi de 41.416 euro.

 

Așteptăm autobuzele noi

Reprezentanții SCTP spun că vom avea, în sfârșit, monitorizare GPS în timp real pentru mijloacele de transport odată cu achiziționarea lotului de aproximativ 80 de autobuze noi. Acestea au sisteme montate la fabrică: în lumea modernă este dotare standard. „Atunci va fi implementat și la Iași acest sistem. Autobuzele noi vor înlocui alte mijloace de transport, care vor fi retrase din circulație”, spune purtătorul de cuvânt al firmei, Adrian Mihai.

Conducerea firmei însă nu poate spune când va fi introdus un sistem pe toate mijloacele de transport, inclusiv pe tramvaie. „Să vedem întâi sistemul funcțional pe aceste autobuze, apoi ne gândim la o soluție pentru toate”, mai spune Adrian Mihai.

 

Acesta e site-ul din 2017 al unei noi societăți publice din Iași, pornită la drum deja de 8 luni

 

Respect față de călători

„Un astfel de sistem de monitorizare de flotă este acum extrem de simplu. Este o formă de respect pentru cel din stație, care poate vedea, în timp real, că mai are de așteptat în stație 3 minute. Am văzut la lucru astfel de sisteme în alte țări, nici nu simțeai că trece timpul. Există și sisteme mai evoluate, care comunică șoferului să meargă mai repede sau mai încet, pentru a se încadra în program”, ne-a explicat senatorul ieșean Vasile Toma.

 

Fostul site n-a mai fost cumpărat

O altă latură a transportului în comun arată cât preț pune conducerea societății pe clienți: site-ul. „Incredibil cât de rău poate arăta. Cred că nu este nici de nivelul de acum 10 ani. Au nevoie de un site cu informații diverse, cu trasee, cu achiziționat bilete, cu mai multe categorii, cu hărți. Eventual cu monitorizarea mijloacelor de transport, să știi unde stai și cât mai ai de așteptat. Ce văd acolo este o formalitate, au bifat că au site”, spune consilierul local Etienne Ignat. Cu două luni înainte de a fi oficial falimentară, fosta RATP Iași a comandat, la Wink Network, un site de 12.000 de euro. Prețul a fost considerat imens de specialiști, care au estimat că un site cu multe informații, desenat de la zero, nu prefabricat, nu poate costa mai mult de 6.000 de euro.

Contactat de REPORTER DE IAȘI, Doru Chirica, directorul comercial și de dezvoltare al Wink Network, a precizat că nu poate discuta despre site-ul comandat anul trecut de RATP. „Această tranzacție nu a mai avut loc, s-a renunțat atunci la ideea site-ului pentru RATP. La un moment dat, vom avea și nevoie de un site la standardele actuale. Sigur va fi altceva decât se vede acum, ce vedeți acum nu este plătit”, spune Adrian Mihai de la SCTP.

 

Aplicația de monitorizare a mijloacelor de transport în comun prin GPS funcționează extrem de simplu, dar șefii administrației nu-l consideră prioritar

 

 „Le-am dat soluții pentru site, au refuzat”

Consilierul local Andrei Postolache spune că a discutat cu șefii SCTP situația site-ului actual al societății. „Am prieteni din mediul IT din Iași care s-au arătat dispuși să facă gratis un site pentru SCTP, dar firma a refuzat oferta. Au spus că au o echipă proprie care lucrează la o pagină ce va fi funcțională în vreo două luni”, spune Andrei Postolache.

Consilierul mai spune că utilitatea unui sistem de monitorizare GPS este recunoscută și de șefii SCTP. „Știu că oamenii ar putea vedea pe telefon în cât timp au autobuz și nu ar mai sta degeaba în stație. Dar când întrebi cât mai durează realizarea sistemului, vine răspunsul <nu știm>. Blocajul e mai degrabă la Primărie”, mai spune Postolache.

 

Oradea, Timișoara, Brașov au sisteme GPS

Sunt orașe din România care au dat bani grei pentru ca locuitorii să știe în permanență unde sunt mijloacele de transport în comun. Este cazul Oradei, care a plătit un preț enorm, în 2008, 600.000 de euro pentru a monitoriza 125 de mijloace de transport în comun. „Între timp, tehnologia s-a ieftinit foarte mult. Un sistem complet pentru un vehicul îl calculezi în maxim sute de euro acum, nu în mii, cum era”, spune consilierul local Andrei Postolache.

Alte orașe unde sunt monitorizate în timp reale tramvaiele și autobuzele sunt Timișoara și Brașov. Cei care au creat aplicațiile de monitorizare pe telefon pentru Android și IOS le-au lăsat în system open source: cine dorește poate prelua și dezvolta în folos propriu acele aplicații.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: