Copil de numai trei ani, internat cu fracturi la picioare și la cap, dar și cu leziuni la un plămân după ce a fost lovit de cal

Copil de numai trei ani, internat cu fracturi la picioare și la cap, dar și cu leziuni la un plămân după ce a fost lovit de cal

Un copil în vârstă de numai trei ani din Botoșani, a fost internat în stare gravă la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ după ce a fost lovit cu copita de un cal.

 

Micuţul se juca prin curte în apropierea căruţei cu care tatăl său cărase fân atunci când calul l-a lovit cu piciorul în zona pieptului, fiind izbit de pământ. Părinţii au solicitat de urgenţă intervenţia unui echipaj medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care l-a transportat la o unitate medicală din zonă.

 

Acolo s-a descoperit că acesta a suferit traumatisme la nivelul capului, toracelui şi abdomenului, dar şi numeroase contuzii. În urma efectuării unui computer tomograf s-a descoperit că băieţelul a suferit şi leziuni la nivelul plămânilor, fiind adus de urgenţă la unitatea medicală ieşeană, pentru tratament de specialitate.

 

„Cazul este unul grav, fiind vorba despre un copil cu politraumă, prezintă traumatism cranian, contuzie hemoragică pulmonară stângă, hemopneumotorax stâng (n. red. prezenţă concomitentă de aer şi sânge în cavitatea pleurală, consecutiv unui traumatism toracic în care s-a produs ruptura plămânului), dar şi fractură bilaterială de tibie. Necesită supraveghere medicală şi tratament în Anestezie şi Terapie Intensivă, dată fiind gravitatea situaţiei“, a precizat pentru „Ziarul de Iași”, dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top