Bebeluș cu rujeolă, internat în stare gravă la Iași

Bebeluș cu rujeolă, internat în stare gravă la Iași

Un bebeluş din judeţul Galaţi, diagnosticat cu rujeolă, a fost internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi.

 

Pacientul în vârstă de 10 luni a ajuns la Iaşi prin transfer dintr-un spital gălăţean. Medicii au solicitat sprijinul infecţioniştilor din centrul regional de boli infecţioase întrucât starea copilului evolua nefavorabil.

 

Doctorii din Galaţi i-au recoltat analize în vederea stabilirea diagnosticului, dar până în momentul transferului nu primiseră rezultatele. Pacientul este nevaccinat pentru că nu are vârsta indicată în acest sens şi a intrat în contact cu un alt copil diagnosticat cu rujeolă.

 

Pacientul a fost internat în compartimentul ATI, unde a fost intubat şi ventilat mecanic. În cursul zilei de joi, medicii au încercat detubarea copilului, însă au observat că acesta respiră cu dificultate, scrie „Adevărul”.

 

Cei mai mulţi pacienţi cu rujeolă spitalizaţi la Iaşi provin din alte judeţe, după cum arată reprezentanţii spitalului. Potrivit directorului medical al Spitalului de Boli Infecţioase în ultimele săptămâni în spital au fost internaţi mai mulţi copii cu rujeolă care au avut o evoluţie favorabilă.

 

Până în prezent, aici s-au înregistrat trei decese la copii diagnosticaţi cu rujeolă. Primul, în luna februarie, al doilea în luna mai şi al treilea în luna iunie. Ultimii doi pacienţi decedaţi erau bebeluşi de câteva luni din judeţul Vaslui şi Galaţi care nu aveau încă vârsta de minimum nouă luni pentru vaccinare cu ROR.

 

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top