Tragedie: două fetițe au murit înecate după serbarea de sfârșit de an școlar

Tragedie: două fetițe au murit înecate după serbarea de sfârșit de an școlar

Două fete în vârstă de 11 ani din localitatea ieșeană Bosia s-au stins din viaţă joi noaptea la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ după ce, imediat după serbarea de sfârşit de an şcolar, au mers la scăldat în Jijia şi s-au înecat.

 

Iniţial, la faţa locului a intervenit un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi, cu medic, care a început imediat manevrele de resuscitare, acestea fiind continuate şi în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la unitatea medicală la care au fost transferate.

 

„Manevrele de resuscitare au început de la faţa locului, au continuat la noi, dar fără rezultate. Erau în hipotermie severă, una dintre fete avea o temperatură centrală de 27 de grade, cealaltă, 28 de grade. S-au făcut eforturi, s-a făcut tot posibilul, s-a încercat încălzirea, în ideea că organismul poate porni, însă şansele au fost mici încă de când au fost aduse. Ne pare rău că se întâmplă astfel de cazuri, sunt mai rare, însă au un impact extraordinar asupra tuturor, nu doar asupra familiei. Este un eveniment tragic“, a precizat pentru informează „Ziarul de Iași”, dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt la Spitalul de Copii „Sf. Maria“.

Corpurile celor două fetiţe au fost transportate la Institutul de Medicină Legală (IML) Iaşi pentru efectuarea necropsiei.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top