Chirurgul Gheorghe Burnei, acuzat de luare de mită și malpraxis, se întoarce în sala de operație

Chirurgul Gheorghe Burnei, acuzat de luare de mită și malpraxis, se întoarce în sala de operație

Gheorghe Burnei se întoarce în sala de operație, la un spital privat. Chirurgul, trimis în judecată pentru luare de mită, nu are voie să profeseze într-un spital de stat, potrivit deciziei procurorilor care instrumentează dosarul său.

 

Gheorghe Burnei va profesa din nou alături de fiul rău, medicul Cristian Burnei, într-o clinică privată din Capitală. Chirurgul, trimis în judecată pentru luare de mită, nu are voia să profeseze într-un spital de stat. Pe numele fostului șef de secție de la Spitalul Marie Curie din Capitală au fost formulate și mai multe plângeri pentru malpraxis, însă aceste fapte nu mai sunt anchetate de procurori.

 

Cristian Burnei, medic specialist ortopedie-trumatologie, a anunțat pe o rețea de socializare că Gheorghe Burnei se întoarce în sala de operație.

 

Dosarul în care renumitul chirurg Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată, fiind acuzat de luare de mită, a fost înregistrat la Tribunalul București pe 8 iunie.

 

Anul trecut, în luna decembrie, anchetatorii l-au acuzat pe Burnei de luare de mită, dar și de malpraxis. Anchetatorii au susținut că, în perioada 26 octombrie – 24 noiembrie 2016, medicul ar fi luat de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat,  sumele primite fiind între 50 de lei şi 1.350 de euro.

 

Anchetatorii susţin că Gheorghe Burnei îi obliga pe părinţii copiilor operaţi de el să cumpere proteze de la firma Argonmed, care în schimb îi plătea vacanţele cu familia în străinătate şi deplasările la congrese. Burnei folosea atât proteze omologate, cât şi dispozitive medicale pe care le folosea în experimente pe copii, ce erau confecţionate artizanal de cunoştinţe ale medicului de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică si Tehnica Masurării, potrivit procurorilor.

 

„În categoria experimentelor pe copii sunt incluse şi intervenţiile chirurgicale efectuate cu oase de vită fierte sau cu filtre de tanc sau cu BVC”, au mai scris procurorii.

 

Pe numele lui Gheorghe Burnei au fost depuse zeci de plângeri de pacienți și părinți ai pacienților operați de medic.

 

(Sursa: libertatea.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top