Medicii sunt îngroziți: din ce în ce mai mulți ieșeni atacați de albine

Medicii sunt îngroziți: din ce în ce mai mulți ieșeni atacați de albine

Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă după ce au fost nevoiți să intervină în tot mai multe cazuri de persoane înțepate de albine. Luni seara, un bărbat de 48 de ani a fost ucis de aceste insecte.

 

Un copil de 13 ani din comuna ieșeană Vânători a avut nevoie de ajutorul medicilor, după ce a fost înţepat de mai multe albine. El şi un adolescent de 19 ani, au fost atacaţi de insecte. Cei doi au fost transportați de urgență la Compartimentul de Primire Urgenţe a Spitalului din Târgu Frumos. Din fericire, ambii erau în stare stabilă. Dacă tânărul de 19 ani a fost trimis acasă de medici după investigaţii, pentru copilul de 13 ani a fost necesară internarea la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”, din Iași.

 

Medicii spun că în ultima perioadă astfel de cazuri sunt tot mai frecvente. Tot marți, a mai fost o solicitare pentru un caz de anafilaxie, la un bărbat de 28 de ani care, din fericire, nu a fost grav.

 

Aceste cazuri vin după ce, luni seara, un bărbat de 48 de ani a fost ucis de albine în timp ce-și apăra fratele şi cei doi copii de atacul insectelor. Bărbatul avea peste 600 de înţepături, murind în urma unui şoc anafilactic.

 

Potrivit specialiştilor, intrarea în şoc anafilactic a unui pacient predispus la aşa ceva este inevitabilă la anumite înţepături, aceasta neputând fi prevenită după ce înţepătura s-a produs deja. Singura măsură care trebuie luată urgent în astfel de cazuri este solicitarea ambulanţei sau prezentarea la spital cât mai repede.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top