Canicula face primele victime la Iași: un bărbat a murit pe câmp, iar un altul a fost internat în comă profundă

Canicula face primele victime la Iași: un bărbat a murit pe câmp, iar un altul a fost internat în comă profundă

Un bărbat din judeţul Iaşi a murit din cauza căldurii şi altul se află internat în stare gravă la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Potrivit medicilor, cei doi bărbaţi nu au ţinut cont de atenţionările meteorologilor şi nici de recomandările specialiştilor care au arătat că, în zilele toride, expunerea prelungită la soare poate fi fatală.

 

Bărbatul decedat şi-a pierdut viaţa vineri, 4 august. Victima a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi cu o temperatură centrală de 42 de grade Celsius. Bărbatul a fost găsită inconştient pe raza comunei Mogoşeşti.

 

Nişte săteni care se deplasau cu o căruţă prin zonă l-au găsit căzut, pe câmp. Oamenii au oprit o ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi care a transportat pacientul la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Potrivit urgentiştilor, în cursul evaluării, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.

 

Celălalt pacient, care a ajuns la rândul său în UPU cu hipertermie, avea o temperatură de 42 de grade Celsius în momentul preluării de urgentişti. Bărbatul a fost preluat de paramedicii SMURD tot din câmp, de pe raza comunei Vlădeni. Potrivit medicilor, pacientul a ajuns la spital cu complicaţii renale şi hepatice severe. În prezent, pacientul este internat în comă profundă, în clinica de medicină internă de la Spitalul „Sfântul Spiridon”. „Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, lucra pe câmp şi a ajuns în UPU cu hipertermie, cu 42 de grade Celsius. Pacientul este internat în stare de comă profundă în clinica medicală”, a mai completat şefa UPU-SMURD.

 

În ultimele zile caniculare, în UPU, la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, au ajuns mai mulţi ieşeni cu lipotimii şi stări influenţate de temperaturile de afară. Pentru prevenirea incidentelor, în zilele caniculare, medicii recomandă să se evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare în intervalul orar 11.00-18.00.

 

(Sursa: adevarul.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top