„Împăratul” Vlasov, eliberat condiționat după doar doi ani și trei luni de pușcărie. DNA poate contesta decizia Foto: Ziarul de Iași

„Împăratul” Vlasov, eliberat condiționat după doar doi ani și trei luni de pușcărie. DNA poate contesta decizia

Magistraţii de la Judecătoria Vaslui au dispus, miercuri, eliberarea condiţionată a avocatului ieşean Mihail Vlasov, fost preşedinte al Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură a României, condamnat la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, aflat în detenţie la Penitenciarul Vaslui.

 

Decizia instanţei vasluiene nu este definitivă, ea putând fi atacată de DNA în termen de trei zile de la comunicare.

 

Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv în luna iunie a anului 2015, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

 

Iniţial, Vlasov fusese condamnat în februarie de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare, însă Instanţa supremă a admis apelul declarat de DNA şi a mărit pedeapsa la 5 ani închisoare.

 

Vlasov a fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie, imediat după ce primise 200.000 de euro de la un om de afaceri.

 

Ulterior, Vlasov a fost judecat într-un alt dosar, fiind acuzat de dare de mită, după ce a făcut presiuni pe lângă un parlamentar pentru ca instituţia Registrului Comerţului să fie trecută, printr-o lege, din subordinea Ministerului Justiţiei în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie a României, pe care Vlasov o conducea.

 

În cel de-al doilea dosar, Mihail Vlasov a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare.

 

Cele două condamnări au fost contopite, rezultând o pedeapsă finală de 5 ani şi 8 luni de închisoare.

 

El a executat doi ani şi trei luni în regim penitenciar, a stat o lună în arest preventiv şi alte două luni în arest la domiciliu.

 

(Sursa: radioiasi.ro)


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top