Răgaz de două săptămâni pentru SMURD Podu Iloaiei

Răgaz de două săptămâni pentru SMURD Podu Iloaiei

În cursul zilei de ieri, deputatul Petru Movilă a avut o discuţie referitoare la substaţia SMURD cu reprezentanţii Primăriei Oraşului Podu Iloaiei şi cu toţi consilierii PMP. În urma acestei întâlniri, s-a luat decizia de a amâna cu încă două săptămâni desfiinţarea substaţiei SMURD, timp în care, se va încerca identificarea fondurilor necesare în rândul primăriilor care au semnat acordul iniţial (3 PSD, 3 PNL şi 1 UNPR).

 

„Am discutat aseară atât cu primarul Gabi Istrate cât şi cu viceprimarul Constantin Tcaciuc despre situaţia SMURD Podu Iloaiei. Am mai câştigat un răgaz de două săptămâni, timp în care liderii PSD şi PNL vor discuta cu primarii lor pentru a susţine financiar acest proiect, aşa cum s-au angajat iniţial. Dacă în aceste două săptămâni, primarii vor fi convinşi să aloce o parte din fondurile necesare, atunci putem să menţinem deschisă substaţia până la sfârşitul anului, timp în care vom putea face demersurile necesare la Raed Arafat pentru emiterea unei ordonanţe de urgente care să rezolve odată pentru totdeauna problema”, a declarat deputatul PMP Petru Movilă.

 

În cursul zilei de astăzi, consilierii PMP au votat pentru amânarea acestui punct de pe ordinea de zi a şedinţei de CL. „Toţi consilierii PMP, împreună cu dl. Deputat Movilă, au decis să voteze pentru amânarea acestui punct. În tot acest timp, vom relua discuţiile cu primarii pentru a încerca să-i convingem să susţină substaţia SMURD până la sfârşitul anului. Noi, consilierii PMP, căutăm să găsim cea mai potrivită soluţie, în interesul comunităţii locale”, a declarat viceprimarul Constantin Tcaciuc. Readucem aminte şi faptul că la acest moment există depus la Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi, de către consilierul judeţean Marian Uscatu, un proiect de hotărâre care oferă o soluţie: înfiinţarea unei asociaţii, cu CJ Iaşi partener, prin care să se asigurare finanţarea substaţiei de ambulanţă.

 

Costurile totale lunare pentru menţinerea substaţiei SMURD sunt de aproximativ 27.000 de lei, sumă care s-ar împărţi între unităţile administrativ-teritoriale în cauză.

 

Totodată, pentru o informare corectă, precizăm că serviciile medicale pentru toţi locuitorii din Podu Iloaiei şi comunele limitrofe sunt asigurate de substaţia de ambulanţă din zonă, cu personal specializat, arat[ deputatul PMP ]ntr-un comunicat de presă.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top