Au început lucrările Simpozionului Național de Psihiatrie cu participare Internațională ,,112 Socola!” Psyche înseamnă Viață

Au început lucrările Simpozionului Național de Psihiatrie cu participare Internațională ,,112 Socola!” Psyche înseamnă Viață

Joi, 5 octombrie 2017, au început la Iași lucrările Simpozionul Național de Psihiatrie cu participare Internațională „112 Socola!” Psyche înseamnă viață.

 

Organizat de Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa” Iași și Colegiul Medicilor Iași, simpozionul are ca temă principală „urgențele psihiatrice” și reunește specialiști în psihiatrie din țară și străinătate.

 

Tema propusă, cea a urgențelor în psihiatrie, se reliefează ca o necesitate în practica actuală interdisciplinară. Actualizarea cunoștințelor de patologie și terapeutică psihiatrică, alături de coordonatele și rigorile impuse de etică și drepturile pacientului, se regăsesc, de asemenea, printre subiectele propuse pentru dezbatere.

 

 

Deschiderea oficială a simpozionului a avut loc joi, 5 octombrie, la Hampton by Hilton, în prezența a numeroși invitați, specialiști în psihiatrie și psihologie, reprezentanți ai autorităților locale și centrale, precum și ai mediului academic ieșean și din Republica Moldova.

 

„Ne-am simțit onorați să-i avem printre noi pe domnul Răzvan Vulcănescu, directorul interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, pe domnul Radu Țibichi, președinte - director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Iași, pe părintele Florin Chirilă, din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, pe domnul Adrian Țibîrnă, managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof.dr. Alexandru Obregia București, sau pe doamna Lidia Ignatiuc, directorul Spitalului de Psihiatrie Bălți”, a declarat Dr. Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași.

 

 

Lucrările simpozionului au continuat vineri, 6 octombrie, pe trei secțiuni: una dedicată specialiștilor în psihiatrie, o sesiune dedicată psihologilor și o a treia secțiune dedicată asistenților medicali.

 

Ziua de sâmbătă, 7 octombrie, va fi dedicată comunicărilor științifice, printre temele ce vor fi abordate numărându-se „Evaluarea și intervenția în criză la pacienții cu risc suicidar”, „Tulburări psihotice induse de consumul canabinoizilor”, „Particularități clinice și psihice la pacienții cu sevraj alcoolic și sindrom convulsiv” sau „Agitația psihomotorie în tulburările psihice de natură organică”.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top