Luni, 20 05 2019
Eroare de traducere! Palestinian arestat după ce a scris „Bună dimineața!” pe Facebook

Eroare de traducere! Palestinian arestat după ce a scris „Bună dimineața!” pe Facebook

Poliția israeliană a arestat un palestinian care postase pe Facebook mesajul „Bună dimineața”, în arabă, după ce algoritmul rețelei de socializare a tradus eronat mesajul său prin „Atacați-i”, relatează Agerpres. El a fost eliberat ulterior.

 

Poliția israeliană a recunoscut că a arestat din greșeală un palestinian, suspect de incitare la violență, fără să ofere detalii suplimentare.

 

Potrivit unui articol din cotidianul Haaretz, al cărui conținut nu a fost nici confirmat, nici infirmat de către poliție, palestinianul a publicat o fotografie cu el rezemat de un buldozer în colonia israeliană Beitar Ilit, din Cisiordania ocupată, acolo unde lucrează.

 

Imaginea era însoțită de sintagma în arabă „Bună dimineața”. Algoritmul de traducere al Facebook l-a interpretat precum 'atacați-i' în ebraică și 'faceți-le rău' în engleză.

 

Nu se știe cum a fost posibilă o astfel de eroare de traducere, având în vedere lipsa oricărei asemănări aparente între expresia în arabă și traducerea ei în ebraică și în engleză. Postarea de pe Facebook a fost între timp ștearsă între timp.

 

Arestarea a avut loc săptămâna trecută, dar bărbatul a fost eliberat câteva ore mai târziu, când poliția și-a dat seama de eroare.

 

„Acum câteva zile, un palestinian a fost arestat pentru interogatoriu, sub suspiciunea de incitare (la violență) prin intermediul paginii sale de Facebook”, a precizat Luba Samri, purtător de cuvânt al poliției israeliene.

 

Persoana în cauză a fost „eliberată imediat”, a adăugat acesta.

 

(Sursa: digi24.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

PMP dreapta
antibiotice fluxiv

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top