fbpx
 
Protest la Guvern. 1.200 de oameni, în Piața Victoriei

Protest la Guvern. 1.200 de oameni, în Piața Victoriei


După ce Guvernul a adoptat noul Cod fiscal în ședința de miercuri, pagina „Corupţia Ucide” a lansat un apel pentru organizarea unei manifestaţii în Piaţa Victoriei, miercuri, începând de la ora 18:00. Protestul, la care participă aproxomativ 1.200 de oameni, vizează în principal trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, dar și alte măsuri care afectează cetățenii României. 

ACTUALIZARE 20.50. Numărul protestatarilor din fața Guvernului a ajuns la 1.1200

ACTUALIZARE 20.15. Circa 1.000 de oameni participă la protest. 

ACTUALIZARE - 16:10 - Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, ordonanţa de urgenţă prin care este modificat Codul Fiscal, prevederile urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Pagina „Corupţia Ucide” anunță că începând cu ora 18:00 va începe un protest la adresa Guvernului, în Piața Victoriei și invită cât mai multă lume. Organizatori: „Ne vedem în câteva ore în Piața Victoriei, ca să protestăm împotriva acestei ordonanțe Vino cu 2-3 suluri de hârtie igienică, pe care le aruncăm spre guvern. Asta merită”.


ACTUALIZARE 13:50. Sute de persoane protestează în Piaţa Victoriei faţă de măsurile care vor fi introduse astfel, în principal faţă de transferul plăţii contribuţiilor de la angajator la angajat.

Protestatari:

  • Mă nemulţumeşte în primul rând inconsecvenţa asta politică pe care o au ei. Toată lumea spune că legile nu sunt bune. Ei se ambiţionează să facă ceea ce vor ei în favoarea penalilor care sunt la guvernare.
  • Nu e prima dată când ies în stradă în miezul zilei, s-a întâmplat şi în februarie, atunci când au dat ordonanţa 13, se întâmplă şi azi, devine un obicei. Să le fie ruşine!
  • Îmi e frică să mai am speranţe. Nu, sunt aici pentru că în condiţiile în care nu există opoziţie politică noi suntem singura opoziţie. Nu ştiu dacă e cel mai eficient lucru de făcut, dar ne-au adus în situaţia să nu avem ce face, trebuie să stăm pe stradă şi să strigăm şi să sperăm că ne aud până la urmă, poate ne aude Uniunea Europeană până la urmă, că ei nu au urechi.

Actualizare 13:35. A început ședința de Guvern.

Actualizare 13:00. Circa 200 de persoane s-au adunat deja în Piața Victoriei. De la aceeași oră urmează să înceapă ședința de Guvern.

Miercuri, de la ora 13.00, va avea loc şedinţa de Guvern în care ar urma să fie adoptate, prin Ordonanţă de Urgenţă, modificările Codului fiscal, inclusiv transferul contribuţiilor de la angajator la angajat. Anterior, ședința a fost programată la ora 15:00.

„8 noiembrie este Miercurea Neagră pentru economia României. Pentru a cârpi un buget pe care nu a fost în stare să îl gestioneze, Guvernul PSD-ALDE este capabil să distrugă economia liberă a României. Modificările Codului Fiscal, pe care Cabinetul Tudose intenţionează să le adopte printr-un nou derapaj democratic (Ordonanţă de Urgenţă), vor aduce haosul în planurile de afaceri şi în salarizare. În acest fel, inconştienţa guvernanţilor distruge orice şansă pentru o economie predictibilă şi stabilă în România”, scrie pe pagina evenimentului.

Organizatorii anunţă că miercuri, de la ora 11.00, oamenii se vor aduna în Piaţa Victoriei pentru a opri această OUG toxică.

„Şedinţa de guvern începe la ora 15:00 (reprogramată pentru 13:00, conform ultimelor informații - n.red.), iar noi vom fi în Piaţa Victoriei pentru a opri această nouă OUG toxică. Facem apel la marile companii din România să susţină acest protest şi să le dea câteva ore libere prin rotaţie angajaţilor, pentru a veni alături de noi. Să nu se lase intimidate de teoriile conspiraţiei şi să înţeleagă că este ultima şansă de a lupta împotriva unei ”Revoluţii Fiscale” care le va pune în pericol business-ul”, scriu ei.

Marţi, aproximativ 10.000 de oameni - angajaţi de la Dacia şi din alte companii din industria auto - au protestat la Mioveni, iar sindicaliştii spun că vor continua acţiunile de protest dacă Guvernul va adopta modificările din domeniul fiscal care sunt respinse deopotrivă de sindicate şi patronate.

Şi Blocul Naţional Sindical a anunţat că sindicatele vor continua acţiunile de protest.

Astfel, miercuri, începând cu ora 16.00, aproximativ 1.000 de membri de sindicat vor protesta la Constanţa, joi, de la ora 15.00, respectiv 16.00, vor avea loc proteste la Oradea şi la Ploieşti, iar vineri, de la ora 14.00, este programată o acţiune de protest la Timişoara. Miercuri, 15 noiembrie, începând cu ora 16.00, sunt programate proteste la Cluj-Napoca. Toate acţiunile de protest, la care se estimează că vor fi apromativ 1.000-1.500 de participanţi în fiecare oraş, vor fi organizate în faţa sediilor prefecturilor.

De asemenea, CNSLR - Frăţia a anunţat, în 2 noiembrie, începerea procedurilor pentru declanşarea grevei generale, principalul motiv fiind trecerea plăţii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, ceea ce va duce la scăderea tuturor salariilor şi pierderea unor locuri de muncă, potivit sindicaliştilor.

Sindicaliştii spun că această măsură va duce la imposibilitatea negocierilor sectoriale şi intersectoriale care generează lipsa unei protecţii reale ale angajaţilor, în forma actuală a Legii 62/2011 şi la întârzierea nejustificată a acordării drepturilor salariale pentru angajaţii unor unităţi publice de asistenţă socială şi medico-socială.

Greva generală va fi declanşată în sectoarele sănătate, învăţământ, administraţie publică şi asistenţă socială, energie, petrol şi gaze, chimie, petrochimie, comunicaţii, transporturi, agricultură, potrivit CNSLR - Frăţia.

Sursa: digi24.ro


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: