Luni, 27 05 2019
Nichita, condamnat: 4 ani cu executare. Sentința nu e definitivă

Nichita, condamnat: 4 ani cu executare. Sentința nu e definitivă

UPDATE 16.00: Apărătorul susține că pe parcursul procesului mai multe probe ale acuzării au fost demontate. „Doi dintre inculpați (Tiberiu Urdăreanu și Mihail Tănăsescu - n.r.) își recunosc faptele, dar nu spun că Gheorghe Nichita ar fi pretins 10% mită din valoarea contractului. Singurul care face această afirmație este Gabriel Mardarasevici, care este și denunțător”, a explicat avocatul Ionel Nechita. Acesta a susținut că o expertiză făcută în dosar ar fi arătat că două înregistrări ambientale ale discuțiilor dintre fostul primar al Iașului și Gabriel Mardarasevici nu ar fi autentice. Omul de afaceri este cel care a purtat tehnica de înregistrare care le-ar fi adus procurorilor principalele probe în dosarul de corupţie în care Nichita a fost trimis în judecată. „Expertiza a arătat că cele două interceptări ambientale sunt trucate, iar pe una dintre ele nu este vocea lui Gheorghe Nichita”, a subliniat apărătorul, susținând și că sentința dată de Tribunalul București este una de ”compromis”.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat, în urmă cu puțin timp, la 4 ani cu executare, în Dosarul UTI, proiectul de management al traficului din municipiu, dosar în care fusese acuzat de luare de mită. În același timp, fostului primar i-a fost aplicată pedeapsa de interzicere a drepturile de a fi ales în autorități publice sau în funcții elective publice, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale. 

În același dosar, Tiberiu Urdăreanu, administratorul firmei UTI, a fost condamnat la 8 luni cu suspendare, termenul de încercare fiind de 2 ani și 8 luni. 

Împotriva lui Gheorghe Nichita s-a dispus și confiscarea sumei de 71214,76 lei, primită cu titlu de mită în Dosarul UTI, menținând sechestrul asigurator. 

Sentința a fost luată de Tribunalul București și nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. 

„Vom face apel întrucât noi am susținut lipsa probelor în ceea ce privește infracțiunile imputate lui Gheorghe NIchita. Vom merge în continuare pe aceeași apărare și la Curtea de Apel”, a declarat Ionel Nechita, avocatul fostului primar Gheorghe Nichita.

Dosarul UTI a izbucnit în 2015, după scandalul „Amanta”, alt dosar în care fusese urmărit penal și, ulterior, trimis în judecată. Afacerea „UTI” se referă la un proiect european de 70 milioane de lei constând în semaforizarea inteligentă a mai multor intersecții din municipiul Iași, fost primar fiind acuzat de către denunțători că ar fi solicitat o mită de 10% din valoarea contractului. Suma pentru care a fost incriminat, în cele din urmă, este de circa 16.000 de euro, constând în cadouri și o excursie în China.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
  •  

Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Antibiotice

PMP dreapta
antibiotice fluxiv

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top