Marti, 23 10 2018
Primăria autorizează în 5 luni un bloc ilegal și demolează casa unei bătrâne

Primăria autorizează în 5 luni un bloc ilegal și demolează casa unei bătrâne

Poliția Locală pierde procesele cu marii dezvoltatori imobiliari care construiesc ilegal, dar se apără cu îndârjire și merge până în pânzele albe ca să demoleze casele unor amărâți. Firma Lady Roxy, a soților Duma, construiseră subsoluri la două vile și un bloc fără autorizație. Poliția Locală i-a amendat în octombrie 2017, dar i-a reautorizat în februarie 2018. În zeci de alte cazuri, Poliția Locală a cerut desființarea lucrărilor și nu reintrarea în legalitate. Avocata Anca Preda sesisează ÎCCJ în legătură cu practica neunitară: dosare identice, soluții total opuse.  

Pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Așa funcționează Poliția Locală Iași în ceea ce privește disciplina în construcții. Concret, polițiștii închid ochii la marile tunuri imobiliare, vile și blocuri construite fără autorizație sau fără respectarea parametrilor, însă sunt „călare” pe amărăștenii care-și fac o cașcarabetă din lemn în curte.

Două vile și un bloc făcute fără acte în regulă pe dealul Galata, alte cinci construite în Bucium fără a fi autorizate. În cazul ambelor proiecte s-au dat două amenzi și s-a intrat în legalitate. În schimb, o bătrână și-a ridicat pe terenul moștenit de la părinți doi pereți de BCA ca să-și facă o mică locuință. Poliția Locală a amendat-o și o târăște prin instanțe ca s-o oblige să dărâme cărămizile. Similar, un cetățean a fost obligat de instanță, sesizată de Poliția Locală, „să desfiinţeze lucrările realizate fără a deţine autorizaţia de construire (...) respectiv compartimentarea podului existent al locuinţei şi extinderea magaziei în suprafaţă de aprox. 5 mp”.

Lucrări fără autorizație

Pe un teren aflat pe dealul Galata, la intersecția străzilor Văleni cu Viorelelor sunt acum construite patru case (duplex) și un bloc cu cinci apartamente. Dezvoltator a fost firma Lady Roxy al cărei unic acționar este Roxana Duma. De afacere se ocupă și soțul acesteia, Dan Duma. În luna octombrie a anului trecut, firma a fost amendată cu 110.000 lei de Poliția Locală. Motivul: la două dintre duplexuri au fost amenajate subsoluri, elemente care nu erau prevăzute în autorizația de construire, iar la a cincea clădire, blocul, lucrările începuseră deși nu exista o autorizație pentru acel imobil. „Am contestat amenda, avem termen în iunie”, a spus Dan Duma.
Întrebarea care se pune este: a fost suficientă amenda de 110.000 de lei, una record, și solicitarea de intrarea în legalitate sau Poliția trebuia să ceară și desființarea lucrărilor făcute fără autorizație?

Complexul de vile și blocul familiei Duma a fost reautorizat. Investitorii refuză să plătească amenda„A intrat în legalitate”
Dan Duma pune întreg conflictul pe seama inspectorilor din Primărie. Acesta a afirmat că, la recomandarea geotehnistului care i-a cerut să sape și să toarne beton la adâncimi de doi-trei metri, a decis la vilele 3 și 4 să facă un subsol tehnic. „Dacă tot am băgat atâta betoane, am zis să le las viitorilor proprietari și un subsol tehnic, unde să-și țină cauciurile mașinilor, murăturile. Să fie un spațiu suplimentar de depozitare. Cei de la Primărie mi-au zis să mă reautorizez. În februarie 2017, am depus actele pentru subsolurile celor două vile, dar și pentru construcția unui bloc”, a declarat Duma. Din februarie și până în septembrie, acesta susține că inspectorii Primăriei i-au mai solicitat câte un act la dosar. „În septembrie aveam tot”, a spus el.
În paralel, a continuat lucrările la casele 3 și 4 și a început și blocul. În octombrie 2017, au venit cei de la Poliție și l-au amendat cu 110.000 lei pentru că nu avea autorizație pe cele două subsoluri și pe bloc. „Primăria a întârziat autorizarea. Dacă pierd procesul cu Poliția Locală mă îndrept împotriva Primăriei”, a spus Duma care între timp „a intrat în legalitate”. Vilele și blocul au fost autorizate de Primărie în februarie 2018. Ba chiar au fost finalizate și vândute. Pentru Duma, miza acum e să nu plătească amenda de aproape 24.000 de euro.

 

Anica Bîrcău începuse construcția unei case, dar Poliția Locală a obținut în instanță desființarea lucrărilor

 

Amendă și proces pentru demolare

Într-un alt caz, cel al Anicăi Bîrcău, Poliția Locală a cerut instanței, în 2016, să dispună ca femeia să desființeze construcțiile realizate nelegal - „constând în fundație și pereți parțial construiți din zidărie BCA pe spațiul unui imobil ce s-a autodemolat”.

De fapt, totul a început în 2014. Pe 5 mai, femeii i-a fost emis un certificat de urbanism pentru consolidare locuință și împrejmuire teren pe stradela Nicoriță nr. 12, pasul premergător autorizării. Ulterior, un vecin a reclamat-o la Poliție.
Pe 13 noiembrie 2014, agentul care a venit în control a amendat-o cu 1.000 de lei dispunându-i și obținerea autorizației de construire, dacă condițiile urbanistice o permiteau. „Din precizările formulate de către pârâtă în ședința publică, rezultă că aceasta a înregistrat documentația necesară în vederea obținerii autorizației, însă până în prezent o astfel de autorizație nu a fost eliberată. Astfel, instanța constată că pârâta nu s-a conformat măsurilor dispuse prin procesul-verbal de contravenție, motiv pentru care va admite acțiunea formulată și va dispune desființarea construcțiilor edificate de către pârâtă fără a deține autorizație de construire, lucrări individualizate prin procesul-verbal de constatare”, a fost decizia judecătorilor din noiembrie 2017.

Soții Duma au construit fără autorizație. Când au intrat în legalitate, apartamentele erau deja vânduteA făcut apel
Cazul Anicăi Bîrcău poate fi simplu rezumat: a început construcția fără autorizație și a fost amendată. A depus acte pentru intrarea în legalitate, încă n-a fost autorizată, dar Poliția a chemat-o în judecată și a primit câștig de cauză, instanța obligând-o pe Bîrcău să dărâme cărămizile puse. Femeia a făcut apel, procesul cu Poliția Locală continuă.

Ceață totală în procesele Poliției Locale: pierzi sau câștigi ca la loterie

Ca la ruletă. Cam așa se stabilește soarta dosarelor în care Poliția Locală, din Iași sau din alte localități din țară, cere desființarea (demolarea) unor construcții pe care le consideră ilegale. În multe cazuri nu se ajunge la discuția pe fond, deoarece procesul se poate opri din cauza faptului că unii judecători consideră că polițiile locale nu au calitate procesuală activă.

 

Sesizare pe „practică neunitară”

Anca Preda, avocat în Baroul Iași, a analizat fenomenul și a înaintat o sesizare de „practică neunitară” către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ministrul Justiției, colegiul de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție, Avocatul Poporului și către mai multe curți de apel din țară.

„Din analizarea portalului instanțelor de judecată s-a constatat că acestea analizează diferit excepția lipsei calității procesuale active a Poliției Locale. Astfel, există instanțe de judecată care admit excepția și resping acțiunea, instanțe care resping excepția și admit în contradictoriu cu Poliția Locală acțiunea de desființare lucrări sau instanțe care admit acțiunea formulată de către Poliția Locală, dar autorizează Primarul unității administrativ-teritoriale să procedeze la desființarea construcției”, a spus Preda.

Aceasta a declarat că se impune un recurs în interesul legii, adică acea situație în care Înalta Curte se pronunță asupra chestiunilor de drept soluționate diferit de instanțe. Deciziile Înaltei Curți devin ulterior obligatorii.

 

Avocata Anca Preda a sesizat practica neunitară în zeci de procese. Poți pierde o avere sau o poți câștiga printr-o simplă chichiță juridică

 

Se bat cap în cap

Discuția care se poartă este dacă Poliția Locală are sau nu calitatea de a cere în instanță demolarea unei construcții ilegală sau ridicată fără respectarea parametrilor din autorizație. „E o chestiune importantă pentru că dacă se ajunge la desființare vorbim despre pierderea definitivă a unui drept de proprietate”, a declarat Anca Preda. Concret, se poate ajunge la demolarea unei construcții de zeci sau sute de mii de euro fără a fi clar dacă Poliția Locală avea sau nu dreptul de a o cere.  

Avocata Preda a afirmat că au existat cazuri în care la Judecătorie acțiunea Poliției a fost admisă, dar judecătorii de la Tribunal au mers pe excepția lipsei calității procesuale. Sau invers. „Admite excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantei, excepţie invocată de instanţă din oficiu. Respinge acţiunea având ca obiect autorizare desfiinţare lucrări formulată de reclamanta Poliția Locală Iași în contradictoriu cu pârâtul A. V. ca fiind introdusă de o persoană lipsită de calitate procesual activă”, sună o sentință a Judecătoriei Iași din 2016.

Alt proces, Poliția Locală câștigă

Dimpotrivă, iată și un exemplu de la Tribunalul Iași: „Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei Poliţia Locală Iaşi. Admite acţiunea. Obligă pârâtul să desfiinţeze lucrările realizate fără a deţine autorizaţia de construire (...) respectiv compartimentarea podului existent al locuinţei şi extinderea magaziei în suprafaţă de aprox. 5 mp, constatate a fi realizate nelegale conform procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor (...), în termen de treizeci de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri; în caz contrar, măsura desfiinţării se va aduce la îndeplinire prin grija Primarului Mun Iaşi pe cheltuiala pârâtului. Definitivă”.

Neconcordanțe similare au fost identificare și la instanțele din Mureș, Dolj, Galați, Constanța.

Principalele abateri de urbanism:

- ridicarea de imobile (case și apartamente) fără autorizație de construire
- nerespectarea parametrilor din autorizația de construire: regimul de înălțime, procentul de ocupare a terenului
- schimbarea destinației: de exemplul subsolul sau demisolul din parcare în spații de locuit


„Vremea în care proiectele imobiliare se făceau pe șpagă, dată unuia sau altuia din Primărie sau din alte instituții publice, a trecut în totalitate, a fost ștearsă și nu se va mai întoarce niciodată. Cine va încălca regulile va răspunde în fața legii și a mea”, Mihai Chirica, într-o bombastică declarație de presă la finalul unei dezbateri publice despre viitorul parcului de la intersecția străzilor A. Panu cu Elena Doamna

 

Încălcări grosolane ale legii, Poliția în offside

1) Iulie 2015: Poliția Locală a amendat cu 1.000 de lei un dezvoltator pentru că efectuase lucrări fără autorizație în Tătărași. Ulterior, Poliția a cerut judecătorilor să fie de acord cu demolarea celor trei blocuri. În august 2016, Poliția a pierdut în primă instanță dintr-un motiv stupefiant: lipsa calității procesuale.
2) Un alt dezvoltator imobiliar a construit un bloc în Oancea fără a respecta autorizația. Concret, subsolul, care în schițe era parcare, a fost transformat în apartamente. Nicio consecință pentru investitor.
3) Pe Smârdan, Laurențiu Timofte a fost obligat de inspectorii Poliției Locale să dărâme tot ce construise în plus la blocul de la numerele 53-55. „A desființat câteva balcoane și niște închideri cu cărămidă care însemnau, de fapt, câteva camere în plus”, a afirmat un vecin. Proiectul imobiliar merge mai departe.
4) Cazul Prunstal: deşi au construit, fără autorizaţie, cinci vile în Bucium, șefii Prunstal au reuşit să obţină din partea Primăriei intrarea în legalitate. Le construiseră începând cu toamna lui 2017, autorizarea fiind primită în aprilie 2018.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

30216 comments

 • Elias - Marti, 23 Octombrie 2018

  Stolen credit card http://www.robanoko.com/vimax-pills-new-formula-b12b.pdf#curious virmax 8 hour review
  Bunge, one of the world's largest agricultural tradinghouses, is anxiously awaiting the autumn soy and corn harvestsafter a historic drought slashed production last year. Thecompany also grappled with reduced harvests due to poor weatherin Argentina and the Black Sea region.
  http://www.techguy4u.in/willa-walker-diy-4cd3.pdf#leaflet willa walker If the absence levels in Wales could be reduced to that in England, it is estimated Welsh schools could reduce the number of days requiring cover by around 60,000, saving over £9m a year in the cost of teacher cover.
  http://www.ultimate.cz/idebenone-skin-care-products-c3e7.pdf#iron idebenone cream benefits Three British warships have left ports on the English south coast heading for the Mediterranean: a routine, long-planned deployment say both the UK and Spain, but the image is perhaps unfortunate given the latest row over the disputed territory of Gibraltar.
  http://mec.npic.edu.kh/index.php/jlh-pharmacy-hialeah-5953.pdf jlh pharmacy
  And the break contained nobody who was a threat to Team Sky, Saxo-Tinkoff or Belkin, the three teams contesting the general classification - the highest placed rider was American Andrew Talansky, who began the day 17th overall, 13 minutes and 11 seconds behind Froome.
  https://www.kisjmk.cz/foredi-tanjung-pinang-2284.pdf#fuel foredi untuk perawatan Later Sunday, Usain Bolt can get his second golden triple at the world championships and lead Jamaica to the first sweep of all sprint events — men and women — when he anchors the men's relay team.

  Report
 • Aiden - Marti, 23 Octombrie 2018

  A few months http://mec.npic.edu.kh/index.php/cornish-seaweed-company-coupon-5953.pdf#brim cornish seaweed salt In July, the FBI says it intercepted nine false IDs bound for Ross William Ulbricht, who they say is Dread Pirate Roberts, the man behind the site. Roberts had been soliciting fake identification documents on Silk Road to use in buying more server space for the site.
  http://www.ohiotitlecompany.net/jared/index.php/newlandsmedicalorguk-ae41.pdf#opera med-id.org
  "Last year we were at the point where we were forecast to exceed the 1976 drought and then we had this phenomenal amount of rain - that replenished the water supplies and that means for this year it would be highly unlikely."
  http://www.ultimate.cz/365pillscom-viagra-c3e7.pdf pharmaexpressrx complaints However, five years on, and with a team of people working for him, he found himself "chained to the mobile phone and to cash flows". He sold the business to his partner and became estate manager for Lullenden Manor, a 15th-century manor house in Sussex owned by Churchill before he moved to Chartwell. Here Curtis-Machin restored the old kitchen garden and orchard and cleared a wildwood where Churchill liked to paint, and in the process discovered a gravestone marked Buster, which turned out to be the name of one of Churchill's horses.
  http://alka-mzdy.cz/prostagenix-reviews-65cb.pdf prostagenix amazon It defines zombies as apps which never appear in any of the thousands of charts published by Apple which are tracked on a daily basis. These cover different categories, price and other criteria for each country's version of the store.
  https://www.hcnv.cz/philips-oneblade-blades-amazon-3a66.pdf#chess philips oneblade charger adapter For millions of Americans, gold symbolized the power of wealth over the rest of the country. Along with corporate subsidies, regressive taxes and suppression of labor rights, the gold standard tilted the economy in favor of the top 1 percent, and opened a chasm between the rich and poor the likes of which the United States had never seen.

  Report
 • Joaquin - Marti, 23 Octombrie 2018

  What university do you go to? https://www.nejshopik.cz/artichoke-leaf-extract-mold-d774.pdf artichoke leaf extract vitamin shoppe The scientists set out to determine whether childhood traumas, such as a physical assault or bullying, could be considered a cause of psychotic experiences. They looked at over 1,100 teenagers aged between 13 and 16 and assessed them for childhood trauma and psychotic experiences at the start of the study, and again three and 12 months later.
  https://www.hcnv.cz/blenderbottlecom-3a66.pdf blenderbottle.com coupon code
  Procter & Gamble Co rose 2.1 percent to $81.97 as thetop boost to the Dow after the world's largest householdproducts maker posted a quarterly profit that fell less thanexpected and said full-year's earnings should rise at least asmuch as last year. The S&P consumer staples index advanced 1.1 percent.
  http://xplor.hk/where-can-i-buy-power-precision-lean-muscle-formula-in-malaysia-d392.pdf#saucepan buy lean muscle formula She added the show had “opened doors” for all the cast in America, starting out as an “amazing job” but moving into “something special…we could never have imagined.”
  https://www.amos-ova.cz/hurricane-spin-scrubber-asda-eb83.pdf#prayer hurricane spin scrubber walmart “It was a good exercise for us,” said Dax McCarty, who scored the Red Bulls’ first goal in the 31st minute. “I think the first 10, 15 minutes we were still in the city; I don’t know where we were. But they’re a good team. They have a lot of talented players. You can tell they’re one of the best teams in France, so it was a good exercise for us.”
  http://rnd.npic.edu.kh/myrexon-ingredients-4c14.pdf myrexon ingredients
  U.S. planemaker Boeing has long seen off attempts by Airbusto secure an order with JAL, benefiting from links with Japanesesuppliers and deep political ties between Tokyo and Washingtonto maintain a market share of more than 80 percent.

  Report
 • Jordon - Marti, 23 Octombrie 2018

  Do you play any instruments? http://madisonminiwarehouses.com/cido-tranexamico-comprar-d80a.pdf#marketing tranexamico precio Hannah said she, her brother and mother had been lured to DiMaggio's home by a ruse: "He told us he was losing his house because of money issues, so we went up there one last time to support him ... but he tricked us."
  http://www.robanoko.com/formula-41-extreme-newsletter-b12b.pdf#melon prescription formula 41 Lloyds was ordered to sell the 632 branches by European regulators as part of its 20.5 billion pound ($31 billion)taxpayer rescue in 2008, but its choice to sell to the Co-op has been slammed after a big hole appeared in the mutual's finances.
  http://rnd.npic.edu.kh/toledo-clinic-dept-of-cardiology-4c14.pdf#parameter toledo clinic portal How many of you people blaming the republicans even work for the US government???? Well, since your paycheck is not the one they are yanking then please be quite. The things cilvilians are affected by are the parks and crap are closed. Boo Hoo to you. My husband is retired military and works in a government budget office. He was furloughed 6 days this summer and is required because of his gs level to work even in the shutdown with unsure pay situation and guess what we say, Republicans stand your ground. Don't let this stupid childish democrats weaken our stance. And as for the rest of you that are commenting, don't because unless you are actually loosing pay then no one really cares what you have to say
  http://www.ohiotitlecompany.net/jared/index.php/boniva-medscape-ae41.pdf boniva medscape
  The town of Cabellton has struggled to come to terms with what happened to the two boys, and residents held a vigil in their memory Wendesday evening at a park located a block from the home where they died. 
  https://www.hcnv.cz/synergy-medical-group-nevada-city-3a66.pdf#looking synergy medical laboratories - manalapan nj And the drug use? Martin, it turns out, had a small amount of THC (a substance from marijuana) in his system when he died. The defense fought strenuously to get that fact entered into evidence, then abruptly dropped it. Was it because it's a risk to impugn the character of a dead boy? Or was it because the prosecution would surely call a rebuttal witness – a doctor, say, or maybe 10,000 college students – who would testify that marijuana is a depressant that tends to mellow out its users instead of making them aggressive? Nor is Zimmerman's background – prescription drugs, previous accusations of assault – allowed into evidence.

  Report
 • Randell - Marti, 23 Octombrie 2018

  I've lost my bank card http://mariascakes.com.au/karabinismedicalcom-8392.pdf xmedicine.atspace.com Speaking on condition of anonymity, Western diplomats on the 15-nation Security Council said Russia blocked a draft resolution based on a statement Moscow supported at last month's G8 summit in Belfast that urged all parties to the conflict to grant access to the U.N. team "in order to conduct an objective investigation into reports of the use of chemical weapons."
  https://expand.disruptive.live/amapharm-gmbh--co-kg-9787.pdf amapharm gmbh U.N. war crimes investigators have accused both sides in Syria's civil war, now in its third year, of wrongdoing, though they said earlier this year that the scale and intensity of rebel abuses hasn't reached that of the regime.
  https://www.zonaoptica.pt/code-promo-easyparapharmacie-aout-2016-4b4a.pdf#active easyparapharmacie code promo 2016 Cruz signed up in the spring, joining a partnership between Roc Nation and Creative Artists Agency (and NFL superagent Tom Condon), letting them negotiate what eventually became a six-year, $45.879 million contract. It was a risky move even with Condon on board, because Jay Z had no experience at all as a sports agent.
  https://www.hrani-rulety.cz/wakaya-perfection-reviews-e73a.pdf wakaya perfection
  The financial holding company said that its wholly-ownedsubsidiary, PlainsCapital Bank, has entered into an agreementwith the Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) to buyTexas-based First National Bank. The transaction is expected tobe immediately accretive to PlainsCapital's earnings.
  https://www.okdom.sk/price-for-maxoderm-2fbc.pdf#stubborn price for maxoderm The news is a shocker. Google had widely touted its 20% time as a cornerstone of its “innovation machine.” Larry Page and Sergey Brin also cited 20% time as leading to many of Google’s “most significant advances.” These include Gmail, Google News and Adsense—and that last one accounts for a quarter of Google’s $50 billion-plus in annual revenue.

  Report
 • Archie - Marti, 23 Octombrie 2018

  My battery's about to run out http://mec.npic.edu.kh/index.php/helix-clinical-trial-5953.pdf helix clinic tequesta Evan Longoria celebrated his 28th birthday Monday, but the big gift was the one he gave his teammates, a three-run homer off Sox starter Clay Buchholz in the fifth that tied the game 3-3 after the Rays had allowed runs to score on a throwing error in the first and a wild pitch in the top half. But getting this must-win wasn’t as simple as one momentum swing.
  https://www.amos-ova.cz/rogaineregaine-foam-eb83.pdf#growled how to apply rogaine to long hair Congress could redirect money from Social Security's much bigger retirement program to shore up the disability program, as it did in 1994. But that would worsen the finances of the retirement program, which is facing its own long-term financial problems.
  http://www.zeebra-online.de/index.php/motility-boost-canada-3528.pdf motility boost gnc In a true free market, prices reflect what the marketplace dictates. If consumers knew what they were paying for each cable network in their bundle, they could make an informed decision about which networks they actually wanted to buy.  And the cable networks would be forced to compete for the consumers' business, instead of perpetuating the near-monopoly powers they currently hold.
  http://mariascakes.com.au/prozac-versus-zoloft-for-anxiety-8392.pdf#mask zoloft 150 mg for depression Nonetheless, EU leaders meeting for a two-day summit can trumpet a step forward to go alongside the ECB taking over as banking regulator next year and will no doubt do so. Germany’s Angela Merkel will kick us off early with her customary pre-summit address to the Bundestag. The summit will also focus on competitiveness, jobs and growth with a special emphasis on alleviating chronic levels of youth unemployment.
  https://www.hcnv.cz/inverell-pharmacy-3a66.pdf#composition inverell pharmacy facebook The Eagles signed wide receiver David Ball to the 90-man roster. The 29-year-old Ball played for Kelly at New Hampshire, and broke Jerry Rice’s Division I-AA record for touchdown receptions. Ball spent time in training camp with Chicago and the New York Jets in 2007-08.

  Report
 • Romeo - Marti, 23 Octombrie 2018

  I wanted to live abroad https://www.hcnv.cz/art-naturals-beard-oil-review-3a66.pdf#internal art naturals beard oil review
  A cross-party Senate committee in Italy is due to resume ahearing later on whether to bar Silvio Berlusconi from politicallife, at the risk of prompting the former prime minister'sallies to pull out the coalition government.
  https://www.okdom.sk/wanwandrugcom-2fbc.pdf bestviagracheap.com But they have not risen to the extent that borrowing costscan be considered expensive given that rates remain at historiclows. Instead, they seem to have been added more as aprecautionary measure to attract interest from investors.
  http://mec.npic.edu.kh/index.php/viagen-xl-customer-reviews-5953.pdf#pose viagen xl customer reviews Piller grew up in the same town as Lopez, Roswell, N.M., and attended the same high school, Goddard, where Lopez, now 56, played on the boys team (there was no girls team) and helped it win two state titles. The team's trophies and photos are still in the Goddard trophy case. "In our high school cafeteria there's a sign where you get your tray that says, 'Nancy Lopez ate here,' " Piller said.
  https://www.serpsmart.com/can-you-take-30-mg-of-cipralex-fc2f.pdf#pan lundbeck cipralex order form “Providing patients with access to new and innovative therapies is one of the most crucial issues in oncology,” commented workshop director Dr Alex Adjei, senior vice president for clinical research and director of the Center for Drug Development at Roswell Park, on the new initiative.
  https://www.mpu.sk/indomethacin-iv-dosing-8a46.pdf#naive indomethacin er 75 mg high "We will contest the trumped up charge of hooliganism asstrongly as we contested the piracy allegations. They are bothfantasy charges that bear no relation to reality," he said. "The(activists) are no more hooligans than they were pirates."

  Report
 • Donnell - Marti, 23 Octombrie 2018

  An estate agents http://alka-mzdy.cz/where-can-i-buy-viagra-in-houston-65cb.pdf#hissed can you take viagra onto a plane Brokerage Stifel Nicolaus upgraded the online couponcompany's stock to "buy" from "hold" as it sees strength inGroupon's core business in the U.S, and stability in keyEuropean markets. Analyst Rohan Jordan believes continued shiftof usage toward app-based e-commerce should also work in thecompany's favor.
  http://madisonminiwarehouses.com/vexxum-baseball-bat-d80a.pdf#swam 2014 demarini vexxum youth baseball bat "It will ease investors' worries about a sharp decline inthe Chinese economy, but you can't expect the government will doanything special for the time being," said Ben Kwong, chiefoperating officer at KGI Asia.
  https://www.nejshopik.cz/ladygra-online-d774.pdf#climate ladygra nebenwirkungen It is more than 10 years since Parliament last voted on whether or not to go to war. This was on March 18 2003, when a stirring speech by Tony Blair convinced many sceptical MPs of the case for military action against Iraq.
  https://www.kisjmk.cz/foredi-tanjung-pinang-2284.pdf foredi k 24 “I’m not going to stop a debate – there is a debate in communities and households across the country,” Mr Clegg said. “My own view is very clear: I don’t think we should end up like other countries; issuing edicts from Whitehall, or laws from Westminster, telling people what pieces of clothing they can wear as they go about their everyday business.
  https://www.mpu.sk/prozac-na-recepte-8a46.pdf prozac ohne rezept bestellen WASHINGTON, July 10 (Reuters) - U.S. regulators on Wednesdaylifted a longtime ban on advertising for private securitiesdeals, paving the way for hedge funds, private equity funds andother asset managers to reach new investors through televisionand the Internet.

  Report
 • Lesley - Marti, 23 Octombrie 2018

  I'm retired http://alka-mzdy.cz/elite-whey-10lbs-65cb.pdf dymatize elite whey 10 lbs mexico “Well," said Pooh, "what I like best," and then he had to stop and think. Because although eating honey was a very good thing to do, there was a moment just before you began to eat it which was better than when you were, but he didn't know what it was called.”
  http://www.zeebra-online.de/index.php/semenax-ebay-3528.pdf#long semenax herbal “I laid this all out for them,” Conte said. “My question is, are they more interested in propaganda, saying that they have the best drug program in sports, or are they really interested in catching players who used drugs?”
  https://www.mpu.sk/test-prop-only-cycle-gains-8a46.pdf#enclosed test prop 50mg Which is sort of like Alabama. The rest of the nation can have them where they want them -- losing twice in the last two seasons at home and all but eliminating hope -- only to watch the improbable happen while others in front of the Tide fall away and allow a clear path to play for it all.
  https://www.jolana.cz/andre-lorent-makeup-brushes-review-0262.pdf#gamble andre lorent brushes Spears hit the big time in the 1990s, and was one of thebiggest pop stars of the 2000s. But her early fame was followedby troubled years during which she lost custody of her two youngsons and spent time in rehab.
  http://mariascakes.com.au/what-is-the-toxic-dose-of-ibuprofen-for-dogs-8392.pdf what is the toxic dose of ibuprofen for dogs "In the first instance this will hit high-beta G10 andemerging market currencies," the firm said. "Longer term we seesome risk that the Fed has to revise downwards its aspirationsfor labor markets, if structural unemployment turns out to bemore significant relative to cyclical slack."

  Report
 • Octavio - Marti, 23 Octombrie 2018

  Canada>Canada http://rnd.npic.edu.kh/broadlawns-medical-center-des-moines-iowa-4c14.pdf#passwords broadlawns medical center address The legislation is seen as a crucial step towards curbing rising cases of exploitation in a country with 4 million garment factory workers. But activists said it failed to address several concerns and blamed the government for enacting the law in a hurry to please foreigners.
  http://www.robanoko.com/dillons-37th-and-woodlawn-pharmacy-phone-number-b12b.pdf woodlawn pharmacy lake city iowa NEW YORK - Small business owners plan for growth this year but are closely tracking recent interest rate rises and any impact they might have on their business and customers, according to a spot survey of firms in the New York region.
  https://www.zonaoptica.pt/valtrex-precio-ecuador-4b4a.pdf valtrex ila fiyat The Soul’s footprint has increased – the length has grown by 20mm to 4,140mm and the wheelbase by 20mm. It is also 15mm wider but the height remains the same at 1,610mm. This means easier access and more interior space. The tailgate is 60mm wider allowing better access to the 354 litre (with the seats up) cargo bay.
  http://mec.npic.edu.kh/index.php/best-drugstore-mascara-frmheadtotoe-5953.pdf buy androgel online pharmacy Councils, housing associations and campaign groups have condemned the tax for breaking up communities, but the Government claims its object is not to force people from their homes, but to encourage those who aren’t working to get a job.
  https://www.blacktheatresrnec.cz/martins-pharmacy-warsaw-indiana-a0f5.pdf#ribbon martins pharmacy cobblestone elkhart in BRUSSELS, July 16 (Reuters) - The euro zone's trade surpluswidened in May from a year earlier, driven mainly by fallingimports rather than export growth, the EU's statistics officeEurostat said on Tuesday.

  Report

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top