fbpx
 

Items filtered by date: Marti, 14 Martie 2017

Industria apei a intrat pe piaţa de lux şi se uită deja spre gheţarii de pe planetă. Compania norvegiană Svalbardi a început să vândă anul acesta apă de aisberg din arhipelagul Svalbard (care face parte din Norvegia), în Arctica, pentru aproximativ 94 de euro o sticlă de 750 de mililitri.

 

Deşi apa este un drept al omului, aceasta poate avea un preţ. Fostul raportor al Naţiunilor Unite privind dreptul la apă potabilă şi canalizare, Catarina Albuquerque, susţine că nu are de ce să fie gratis. Dar, cât de mult este rezonabil să se plătească pentru apă? Este etic să vinzi apa dintr-un gheţar? Cu toate că aceste aisberguri sunt situate pe teritoriul naţional al unei ţări, există dezbaterea dacă, de fapt, acestea nu ar trebui să fie considerate patrimoniul umanităţii.

 


Publicat in Naturism
Un val de ninsori, frig şi vânt rece a acoperit, săptămâna trecută, o casă din nordul statului New York, Statele Unite ale Americii, complet cu gheaţă.

 


Publicat in Naturism
Deşi asumat de Victor Ponta, pactul de coabitare dintre fostul premier Ponta şi Traian Băsescu a fost negociat de actualul lider al PSD, Liviu Dragnea, în timp ce Băsescu era suspendat.

 

Fostul consilier prezidenţial Iulian Chifu confirmă că, aşa cum a declarat Victor Ponta, pactul de coabitare cu Traian Băsescu a fost negociat de Liviu Dragnea. În plus, Chifu a mai precizat că ideea acestui pact a apărut în mai, conţinutul a fost scris chiar în timp ce Traian Băsescu era suspendat, iar semnarea s-a făcut exact cu o zi înainte de desemnarea lui Ponta premier.


Publicat in Presedintie

Justiţia sud-coreeană investighează dacă grupul Samsung a plătit mai multe persoane pentru ca acestea să nu publice imagini în care fostul preşedinte al companiei, Lee Kun-hee, apare în compania unor prostituate, transmite marţi agenţia EFE.


Publicat in Justitie

Deputata PSD, Andreea Cosma, fostul ofiţer SRI, Daniel Florea, şi şeful Direcţiei de Informaţii din Prahova vor fi chemaţi la audieri, săptămâna viitoare, la Comisia parlamentară pentru controlul SRI, a anunţat, marţi, preşedintele comisiei, Adrian Ţuţuianu.


Publicat in Vedete
Plenul Senatului a respins marţi, cu unanimitate de voturi, iniţiativa legislativă a fostului deputat PRU Bogdan Diaconu de desfiinţare a Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care a fost adoptată tacit de Camera Deputaţilor.

 

Anterior votului din plen, şi comisiile juridică, pentru egalitate de şanse şi pentru drepturile omului din Senat au adoptat, tot cu unanimitate de voturi, un raport de respingere iniţiativei legislative.

 

Senatul este cameră decizională în acest caz.

 


Publicat in Parlament
Ministerul Apărării sud Coreean şi agenţia Yonhap au publicat comunicate care anunţă că detaşamente SEAL pregătesc înlăturarea de la putere a dictatorului nord coreean Kim Jong Un. Deşi aparent regimul nord coreean a pierdut susţinerea Chinei, publicarea de ştiri pe acest subiect este extrem de neobişnuită.

 

Pe 1 martie, WSJ publica un articol despre faptul că opţiunile considerate de Casa Albă ca răspuns la recentele provocări ale regimului comunist nord coreean includ "posibilitatea folosirii forţei militare cât şi a efectuării unei schimbări de regim pentru a răspunde la ameninţarea cu arme nucleare".

 


Publicat in Panorama
Comunicarea cu cei care au deficienţe de auz ar putea deveni mai ușoară mulţumită invenţiei făcute de doi tineri din Iași. Ei au realizat o mână bionică, dar şi o aplicaţie care o leagă la un laptop sau un telefon mobil. Invenţia traduce instantaneu sunetele în limbaj mimico-gestual, iar aplicaţia poate funcţiona și invers: limbajul semnelor capturat de camera gadgetului e tradus, instantaneu, în sunet. Deocamdată, cei doi au doar un prototip, dar speră să găsească investitori dispuși să le finanțeze ideea.

 

Mâna bionică a fost printată cu ajutorul unei imprimante 3D. Tinerii au investit o mie de euro în ideea lor și au muncit 3 săptămâni numai pentru a construi brațul care cântărește 4 kilograme. Apoi, s-au apucat de partea de programare.

 


Publicat in Social
Vice-premierul României şi ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, a venit astăzi la Iași, la invitația președintelui Consiliului Județean, pentru a discuta cu primarii ieșeni despre oportunităţile de finanţare de care pot beneficia unităţile administrativ teritoriale şi mai ales pentru a-i convinge pe aceştia să întocmească proiecte eligibile și să acceseze fonduri guvernamentale și europene.

 


Publicat in Administratie Locala
Autorităţile saudite au lansat o iniţiativă importantă pentru drepturile femeilor, înfiinţând primul Consiliu al Femeilor din provincia al-Qaissim. Însă, nicio femeie nu face parte din respectivul consiliu, relatează BBC.

 

Potrivit presei, femeile au trebuit să stea într-o cameră separată şi a existat o legătură video permanentă cu scena plină de bărbaţi de la primul Consiliu al Femeilor.

 


Publicat in Panorama
Pagina 1 din 4