fbpx
 

Items filtered by date: Miercuri, 15 Martie 2017

Mai multe sute de opozanţi ai Guvernului din Ungaria l-au huiduit, miercuri, pe premierul Viktor Orban, în timpul ceremoniei organizate cu ocazia Zilei Naţionale, la Budapesta, relatează Agerpres.

 

Opozanţii, echipaţi cu fluiere şi goarne, s-au strâns în apropiere de Muzeul Naţional din capitală, unde liderul a rostit un discurs cu accente naţionaliste. Oamenii au scandat „Viktator”, o combinaţie între prenumele premierului, Viktor, şi cuvântul „dictator”.

 


Publicat in Panorama
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit, miercuri, cu procurorul general, Augustin Lazăr, anunţă Ministerul Justiţiei.

 

Procurorul general a declarat, pentru News.ro, că a fost o discuţie constructivă despre bunul mers al justiţiei. Întâlnirea are loc la câteva zile după ce Toader a spus că va discuta, atât cu procurorul general, cât şi cu procurorul-șef al DNA despre ancheta privind OUG 13 şi decizia Curţii Constituţionale, care a constatat că s-a încălcat legea în acest caz.

 


Publicat in Justitie
Capcană întinsă de administratorul DEXONLINE elevilor care au vrut să trişeze la simularea evaluării naţionale! Site-ul a schimbat intenţionat definiţia a două cuvinte pentru a-i induce în eroare pe cei care au vrut să copieze.„Pretutindeni" a avut pentru câteva ore sensul "pururi", iar "a zări" a fost sinonim cu „a zori". Reprezentanţii platformei au luat această decizie după ce anul trecut au sesizat o creştere masivă a traficului pentru anumite cuvinte, chiar în timpul testului.

 

Cătălin Frâncu, fondator DEXONLINE: „Urmărim chestiile astea. Ne interesează ce se caută mai mult pentru că pot fi un fel de puls al societăţii cum a fost "diaspora" în 2014, la alegeri sau alte astfel de cuvinte care au o faimă temporară”.

 


Publicat in Educatie
La două zile după ce a devenit ținta glumelor online cu un discurs ţinut în engleză la ONU, Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit şi în limba franceză.

 


Publicat in Guvern
Șoferii din Iași care formează cozi uriașe în fața Serviciului de Înmatriculări Auto au legea lor. Deși s-a creat un sistem de programări on-line, sunt mulți care încă aleg metoda clasică. Ca să fie totuși ordine la rând, se disting mereu cetățeni care vor să impună regulile.

Publicat in Administratie Locala
Postul Paștelui, numit în tradiția populară și Postul Mare sau Postul Păresimilor, este cel mai lung post de peste an, întinzându-se pe o perioadă de șapte săptămâni.

 


Publicat in Familie
Autorităţile americane au anunţat că au pus sub acuzare patru persoane, dintre care doi membri ai serviciilor ruseşti de informaţii FSB, pentru atacul cibernetic masiv dezvăluit a cărui ţinta a fost gigantul internet Yahoo, scrie AFP.

 

Acest atac cibernetic, care a început în 2014, este considerat drept unul dintre cele mai importate care au avut loc vreodată în lume, cu „cel puţin 500 de milioane de conturi" compromisuri, afirmă departamentul american al Justiţiei (DoJ).

 


Publicat in Panorama
Serviciul Regional de Prognoză a Vremii din Bacău a emis o informare meteo de precipitaţii şi vânt în toate judeţele din Moldova.

 


Publicat in Vremea
Veolia Energie Iaşi a emis facturile aferente consumului lunii februarie 2017 către clienţii ce au convenţii inviduale de plată. În această situaţie se află circa 10.000 de locuinţe, respectiv 27% dintre apartamentele conectate la sistemul centralizat de termoficare.

 


Publicat in Administratie Locala
Tribunalul Ploieşti a aprobat cererea DNA pentru arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Sebastian Ghiţă, inculpat într-un dosar alături de Bogdan Padiu şi Cristian Anastasescu.

 


Publicat in Justitie
Pagina 1 din 4