fbpx
 

Items filtered by date: Sambata, 22 Iulie 2017

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, sâmbătă, decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de poliţie Sorin Vezeteu, care a fost ucis joi în Gara Burdujeni din Suceava de către un tânăr care l-a înjunghiat cu un cuţit.

 

„În semn de înaltă apreciere pentru devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Cavaler subinspectorului de poliţie Vezeteu Dumitru Constantin-Sorin”, transmite Administraţia Prezidenţială.

 


Publicat in Presedintie
Incidente la discursul lui Viktor Orban de la Băile Tuşnad. O femeie a protestat şi a încercat să fluiere, potrivit rador.ro. Imediat, ea a fost agresată de câțiva bărbați şi evacuată din apropierea tribunei.

 

Incidente la discursul lui Viktor Orban de la Băile Tuşnad. O femeie a fost evacuată după ce l-a huiduit pe premierul maghiar. Femeia a fost scoasă din mulţime pe sus de un agent al unei firme private, care asigura securitatea. Şi o jurnalistă de la Radio România a fost agresată verbal când a vrut să afle ce se întâmplă. Poliţia şi Jandarmeria spun că nu au fost solicitate să intervină.

 


Publicat in Social
Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului spun că preotul Gabriel Popa, angajat al instituţiei şi manager al unei mănăstiri din judeţul Constanţa, şi călugăriţa Anişoara Duna, reţinuţi într-un dosar de evaziune fiscală şi contrabandă cu îmbrăcăminte, sunt „persoane cu o conduită morală corectă”, adăugând că aşteptând cu nerăbdare finalizarea dosarului respectiv.

 

Arhiepiscopia Tomisului a precizat, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că preotul misionar Popa Gabriel este angajat al Arhiepiscopiei Tomisului, cu atribuţii de manager pentru Mânăstirea Galeşu, din localitatea Poarta-Albă, judeţul Constanţa. Anişoara Duna este călugăriţă în obştea Mânăstirii Galeşu, sub numele de Eleodora, nevând nicio funcţie administrativă în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului.

 


Publicat in Justitie
Decizia Mitropoliei Moldovei, în privința Episcopului Hușilor. Conducerea Bisericii a decis că acesta nu mai are voie să slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești, până la proxima ședință a Sfântului Sinod, când se va discuta subiectul acuzațiilor care îi sunt aduse lui Corneliu Bârlădeanu.

 

Biroul de presă al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a anunțat că vineri a avut loc, la reședința mitropolitană din Iași, Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, la care au participat toți membrii acestui for bisericesc.

 


Publicat in Social
Căutări disperate într-o localitate din judeţul Vaslui. Aflat într-o tabără, un copil care suferă de autism a dispărut de lângă supraveghetori, care au cerut imediat ajutorul autorităţilor.

 

În cele din urmă, băiatul a fost găsit teafăr, la aproape trei kilometri distanţă de camping.

 


Publicat in Moldova
Interpolul a realizat o listă cu 173 de militanți ai Statului Islamic care sunt antrenați să producă atentate sinucigașe în Europa pentru a răzbuna ISIS pentru înfrângerile suferite în Orientul Mijlociu.

 


Publicat in Panorama
Un nou scandal între clanurile de romi din Timiş. Înarmaţi cu topoare, şase membri din două familii de ţigani s-au luat la ceartă în plină stradă. Ca să calmeze spiritele, poliţiştii au fost nevoiţi să tragă focuri de armă. Toți cei implicați au fost duși la audieri.

 

Când conflictul dintre clanurile Căldăraş şi Gutui părea să se fi stins, un nou episod a avut loc vineri, la Lugoj.

 


Publicat in Social
Ministerul Mediului a emis un ordin care permite uciderea a 140 de urși în fiecare an, motivând această decizie prin fapte că sunt „animale agresive".

 


Publicat in Guvern
Un programator a dezvăluit că aproape oricine poate intra pe contul de Facebook al altei persoane cunoscând doar unul dintre numerele de telefon vechi ale acelei persoane.

 

Atunci când uităm parola, Facebook ne oferă posibilitatea de a o recupera cerându-ne unul dintre numerele vechi de telefon. Pe numărul acela ajunge un mesaj cu un cod unic pe care îl introducem pentru a accesa contul de Facebook, relatează Indy100.

 


Publicat in IT
Centrul Iașului, înțesat de minori exploatați de adulți în rețelele de cerșit. Orașul, nepăsător față de sclavia copiilor. Destine distruse de la o vârstă fragedă. Lunar, fiecare adună un salariu de funcţionar cu vechime. Autorităţile fac prea puţin pentru a-i proteja: Poliţia Locală se face că nu-i vede, iar pentru Protecţia Copilului par să nu existe.

 

În România, din 2014, cerşetoria nu mai este infracţiune, dar, potrivit articolului 215 din Codul Penal, folosirea unui minor în acest scop se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă. Modificarea legii pare să nu-i sperie prea mult pe cei care se folosesc de copii pentru a face bani.

 


Publicat in Reportaje
Pagina 1 din 2

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31