fbpx
 
Nou proiect Conest: trei turnuri de 20 de milioane de euro. „Nu va semăna cu nimic din ce se face acum”

Nou proiect Conest: trei turnuri de 20 de milioane de euro. „Nu va semăna cu nimic din ce se face acum”


Firma de construcţii Conest are planuri mari: trei blocuri cu câte 11 etaje într-o zonă centrală. „Acest proiect nu va semăna cu nimic din ce se face acum”, spune directorul societăţii.

Firma Conest intenţionează să construiască trei blocuri la intersecţia bulevardelor Tudor Vladimirescu şi Chimiei.

 

330 de locuri de parcare

Conform avizelor obţinute până în prezent, regimul de înălţime al imobilelor este S+P+11. Viitoarele locuinţe nu vor fi date în folosinţă dacă nu vor exista locuri de parcare. Conform Planului Urbanistic Zonal pentru terenul de 11.932 metri pătraţi pe care vor fi ridicate blocurile, vor fi amenajate un număr total de 330 de locuri de parcare. Pentru a asigura acest necesar, vor fi construite şi două parcări cu regim S+P: 175 de locuri vor fi amenajate la subsol, 50 la parter şi 105 la nivelul solului.

Reprezentantul Conest a explicat că, în cazul în care în acest an va obţine autorizaţiile de construire, noul ansamblu de locuinţe va fi gata în 2020. Costurile se ridică la 20 de milioane de euro. „Terenul pe care se va construi este în patrimoniul societăţii de la început. Acolo au funcţionat garajul şi baza de producţie, de confecţii metalice. Ar fi primul nostru proiect imobiliar important. A mai fost cel de case, de pe Platoul Însorit, dar nu a avut succes. Preţul de vânzare va fi aproximativ de 1.000 de euro pe metru pătrat”, a declarat Viorel Cozma, director Conest.

 


 Cartierul Platoul Însorit este situat în Galata

Cozma: „Nu facem rabat de la calitate”

Locuinţele vor avea o suprafaţă începând de la 35 de metri pătraţi până la 75 metri pătraţi, fiind amenajate garsoniere şi apartamente cu două şi trei camere. Şeful Conest a mai precizat că locatarii vor beneficia de un teren de tenis, iar la parterul blocurilor vor funcţiona o grădiniţă, farmacie şi un centru spa. „Acest proiect nu va semăna cu nimic din ce se face acum, de aceea şi costurile sunt mai ridicate. Noi nu facem rabat de la calitate, nu construim cu 300 de euro metrul pătrat. Locuinţele se vor adresa tuturor categoriilor de vârstă. Estimăm un număr de 520 de apartamente”, a mai spus Cozma.

 

Citește și Pile cu „sânge albastru”: e șic să fii milionar și să ai soția angajată la Primărie

 

Se extinde Arena Tătăraşi

Şi fostul patron al caselor de amanet Express Credit, Mihai Bogdan Gheorghiu, intenţionează să construiască locuinţe colective, tot în Tătăraşi, pe strada Vasile Lupu. Planul Urbanistic de Detaliu arată că proiectul se va ridica pe o suprafaţă de 13.849 metri pătraţi, în vecinătatea altui complex imobiliar în care omul de afaceri a investit, Arena Tătăraşi. Gheorghiu vrea acum să extindă complexul, limita stabilită de municipalitate fiind de 10 etaje. Dezvoltatorul este obligat să asigure 446 locuri de parcare.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: