fbpx
 
Incredibil: celebră funcționară din Primărie și-a făcut firmă de asfaltări. Și face afaceri tot cu statul!

Incredibil: celebră funcționară din Primărie și-a făcut firmă de asfaltări. Și face afaceri tot cu statul!


Elena Racoveanu pietruiește drumuri la Ruginoasa, prin achiziție directă, deși spune că nu e firma ei. Racoveanu este, din martie 2016, unic asociat şi administrator al unei firme care oferă servicii de consultanţă în domeniul fondurilor europene şi, în acelaşi timp, angajată a Direcţiei Proiecte Europene din Primărie. În declaraţia de interese din iunie 2016, femeia nu a menţionat societatea. 

 

Elena Mihaela Racoveanu, inspector de specialitate în cadrul Direcţiei de Dezvoltare şi Proiecte Europene din cadrul Primăriei Iaşi, a înfiinţat, pe 8 martie 2016, firma SC Regional Erm Consulting SRL, în cadrul căreia deţine statutul de unic asociat şi administrator. Recent, societatea a semnat un contract de aproape 80.000 de lei la Ruginoasa, în condiţiile în care salariul anual la Primărie al lui Racoveanu nu depăşeşte 30.000 de lei.

 

A lucrat pentru o firmă ce face un bloc în Iaşi

Conform unui anunţ de pe un site de profil, firma Elenei Racoveanu prestează servicii de întocmire de cărţi tehnice a construcţiei, diriginţie de şantier, ofertare/decontare, întocmire devize şi situaţii de lucrări/plată, consultanţă tehnică şi economică privind investiţiile şi consultanţă în elaborarea documentaţiilor tehnico-economice în vederea accesării de fonduri structurale. Acestea din urmă îi sunt familiare femeii de la locul de muncă de la Primărie, unde lucrează de şase ani la Direcţia Dezvoltare şi Fonduri Europene.  

Potrivit contului de Facebook al firmei, SC Regional Erm Consulting SRL a asigurat diriginţie de şantier pentru un bloc în municipiul Iaşi, pe strada Iancu Flondor nr. 18, un proiect al Maxim Stil Construct SRL, firmă administrată de Dan Constantin Raveica şi înfiinţată de doi englezi, Glenn Kieran Jarman şi Kevin Henry Jarman, dar şi pentru mai multe proiecte imobiliare din Valea Lupului şi Rediu.

 

Elena Racoveanu este una dintre apariţiile sexy din Primăria Iaşi

„Nu e firma mea. Sunteţi dezinformat!“

Contactată telefonic, Elena Racoveanu a declarat că firma nu-i aparţine.

„Nu e firma mea. Sunteţi dezinformat! Am treabă. Dacă nu aveţi alte întrebări, «La revedere!», a spus Elena Mihaela Racoveanu. Numele complet al acesteia figurează apare ca unic acţionar la SC Regional Erm Consulting SRL, iar la număr de contact pentru firmă este trecut numărul acesteia de telefon mobil. Rămâne astfel un mister de ce Racoveanu nu şi-a trecut firma în declaraţia de interese.

 

Numărul de mobil al Elenei Racoveanu apare în SEAP, aferent contractului de la Ruginoasa şi într-un anunţ al Primăriei, din aprilie 2016

Pietruieşte drumuri la ţară

La sfârşitul lunii septembrie, societatea Regional Erm Consulting a primit, prin încredinţare directă, din partea Primăriei Ruginoasa, un contract în valoare de 78.600 de lei pentru repararea unor drumuri săteşti.

„Noi am ales această firmă deoarece a oferit cel mai mic preţ. Au mai fost oferte din zonă, dar preţurile erau mult mai mari, de 95-110 de lei metrul cub, în timp ce firma ieşeană a oferit 50 de lei. Trebuie trasat drumul, pus piatra şi compactat cu autogrederul. Habar nu am cui îi aparţine firma. Nu ştiam că e a unei persoane din Primăria Iaşi. Avem pe cineva la Achiziţii care s-a ocupat de acest contract. Pe noi ne-a interesat să obţinem un preţ bun“, susţine Dănuţ Nechifor, primarul comunei Ruginoasa.

 

Citește și Garda pretoriană a lui Nichita: opt bodyguarzi non-stop pentru vilă, amantă şi chefuri

 

„Personal contractual, nu angajată!“

Întrebat despre situaţia Elenei Racoveanu, primarul Iaşului, Mihai Chirica, a precizat că aceasta nu este funcţionar public şi că face parte din cadrul personalului contractual. „Elena Racoveanu nu este funcţionar public. Ea face parte din personalul contractual. Dacă eşti funcţionar public nu ai voie să deţii funcţia de administrator de companie, dar nu este cazul doamnei Racoveanu. Ea nu este angajata Primăriei, este detaşată şi oricum postul ei este scos la concurs“, a menţionat primarul. Edilul a devenit iritat în momentul în care a fost întrebat dacă există vreo incompatibilitate între funcţia deţinută de Racoveanu şi calitatea de administrator al unei firme: „ Mă întrebaţi «A» şi eu vă răspund «B». La revedere!“.

 

„Dacă eşti funcţionar public nu ai voie să deţii funcţia de administrator de companie, dar nu este cazul doamnei Racoveanu.” Primar Mihai Chirica

Fără prea multă avere

Potrivit declaraţiei de avere din iunie 2016, Elena Mihaela Racoveanu nu deţine niciun teren sau vreo locuinţă, în schimb are două autoturisme: un Mitsubishi achiziţionat în 1998 şi un Kia Ceed cumpărat în 2008. Veniturile Elenei Racoveanu au fost în 2015 de 29.145 de lei, reprezentând salariul de la Primărie. La capitolul datorii, Racoveanu are un credit la IFN Învăţământ CAR, de 15.750 de lei şi altul la ING Bank, de 7.000 de lei.

 

Racoveanu neagă evidenţa

Deşi numele îi apare în firmă, inspectorul din Primărie nu a menţionat acest lucru în declaraţia de interese de acum trei luni

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: