fbpx
 
Traian Băsescu împlinește astăzi, 65 de ani. Ce urări aveți pentru el?

Traian Băsescu împlinește astăzi, 65 de ani. Ce urări aveți pentru el?


Astăzi este ziua de naștere a lui Traian Băsescu. Fostul președinte al României împlinește pe 4 noiembrie 65 de ani.

 

Traian Băsescu s-a născut pe 4 noiembrie 1951 în localitatea Murfatlar (azi în județul Constanța). A absolvit Institutul de Marină Mircea cel Bătrân din Constanța și a fost comandant de navă. Prima funcție importantă în politică a obținut-o în 1991: ministru al Transporturilor.

 

În 2000, a câștigat alegerile pentru Primăria Capitalei, din partea PD. În 2004, demisionează din funcția de primar pentru a candida la alegerile prezidențiale, în locul lui Theodor Stolojan, care s-a retras din cursă. A câștigat alegerile prezidențiale, după ce l-a învins în turul al doilea pe Adrian Năstase (PSD).

 

În 2009, câștigă al doilea mandat de președinte, în fața lui Mircea Geoană (PSD). În perioada în care a fost președinte, s-a încercat de două ori suspendarea sa din funcție.

 

După ce și-a terminat mandatul de președinte, a devenit, în anul 2015, președintele PMP (Partidul Mișcarea Populară). Din partea PMP, fostul președinte al României candidează la alegerile parlamentare din 11 decembrie, la Camera Deputaților.

 

Traian Băsescu este căsătorit cu Maria Băsescu. Are 2 fete (Ioana și Elena) și 3 nepoți (Sofia Anais, Radu și Traian).

 

În cei 10 ani în care a fost președintele României, Traian Băsescu și-a serbat ziua de naștere fie la Vila de protocol de la Neptun unde își chema pe lângă apropiați și foștii coilegi de facultate, fie la reședința prezidențială de la Snagov. Anul trecut, el a petrecut alături de apropiați și de familie și a primit cadou de la Sofia Anais, nepoțica sa, un tort în formă de vapor.

 

Traian Băsescu și Maria Băsescu au obținut cetățenia moldoveană pe 9 iunie 2016. „A fost mai mult o dorinţă simbolistică ca eu, ca fost preşedinte, să am cetăţenie pe întreg teritoriul, de la frontiera de Vest până la Nistru”, a spus Băsescu.

 

Pe 3 noiembrie, cu o zi înaintea aniversării fostului președinte, cei doi au depus jurământul. Chiar și fostul șef de stat a glumit și a spus că și-a făcut un „cadou cu anticipație”.

 

(Sursa: libertatea.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30