fbpx
 
Noul tigru pe piața medicală ieșeană

Noul tigru pe piața medicală ieșeană


Concurenţa de pe piaţa serviciilor medicale din Iaşi devine din ce în ce mai puternică. Imperiu medical în devenire la Iaşi, proprietari fiind membrii familiei Palade. Vasile, Dragoş şi Laura deţin o clinică medicală în expansiune, cu puncte de lucru în Bacău şi Iaşi, precum şi zece farmacii. Una dintre firme a ajuns pe locul 6 în topul deconturilor achitate de Casa de Asigurări Iaşi.

 

Ultimii ani au adus o extindere continuă pentru afacerile unei familii cu tradiţie în lumea medicală.

 

Copii cu pedigree

Dragoş Palade este şeful secţiei ORL de la Spitalul „Sf. Parhon“, unic asociat la firma Emmafarm SRL, asociat la firma tatălui său, Clinica Palade de la Bacău şi asociat la Palnis Farm. Medicul ORL este fiul cunoscutului chirurg Vasile Palade, fost şef al secţiei de chirurgie de la Spitalul Judeţean din Bacău. Acesta deţine o clinică privată în Bacău, unde sunt rezolvate cazuri de chirurgie curentă, chirurgia viscerelor şi chirurgia aparatului genital masculin.

Laura Palade, şi ea absolventă de UMF, deţine lanţul de farmacii Lara Farm. Opt la număr, amplasate în mai multe cartiere ieşene, dar şi la Dobrovăţ. Laura Palade, care este membră în forul de conducere a Colegiului farmaciştilor Iaşi este fiica Ilenei Cojocaru, fost prorector la UMF Iaşi, conferenţiar la Facultatea de Farmacie, instructor responsabil de formarea farmaciştilor cu abilităţi privind metodele şi produsele contraceptive pe judeţele Iaşi, Botoşani şi Suceava.

 

Laura Palade şi socrul ei, Vasile (foto mic), au afaceri înfloritoare în Iaşi şi Bacău 

 

În topul decontărilor CAS

Lanţul de farmacii Lara Farm a cunoscut în ultimii ani cea mai puternică expansiune din Iaşi, fiind în topul decontărilor primite de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Iaşi pentru farmacii. Aproape că numai granzii de la Bucureşti întrec Lara Farm în ceea ce priveşte banii decontaţi de la Casă.

Astfel, numai pentru luna noiembrie a anului trecut, spre exemplu, lanţul de farmacii Lara Farm a avut decontări de la CAS Iaşi de 1,3 milioane lei, din care cea mai mare sumă, aproape 1,11 milioane lei, a fost decontată pentru farmacia situată pe Lascăr Catargi.

Sume mai mari au primit în acea lună, spre decontare, lanţul de farmacii Sensiblu – 6,5 milioane lei, Med-Serv United Catena – 3,9 milioane lei, Farma Rod Iaşi – 3 milioane lei, Ropharma Iaşi -  2,4 milioane lei,  SIEPCOFAR Dona – 1,7 milioane lei şi Catena Hygeia – 1,3 milioane lei.

 

Creştere continuă

Lara Farm a cunoscut o creştere foarte mare a afacerilor în ultimii cinci ani. În 2010, spre exemplu, firma a avut o cifră de afaceri de 1,6 milioane lei, un profit de 42.338 lei şi doar patru angajaţi. Pe anul 2014, firma a raportat o cifră de afaceri de 11,7 milioane, un profit de 526.358 lei şi un număr mediu de 17 angajaţi. În 2015, lanţul de farmacii a avut o cifră de afaceri de 17,3 milioane lei, un profit de 229.087 lei şi un număr de 29 de angajaţi.

 

Clinică şi la Iaşi

După ce, în 2005, a deschis Clinica Palade de la Bacău, unde a reuşit să facă un profit anual de peste 400.000 de lei, în 2013 acesta fiind chiar de peste 700.000 de lei, familia de medici intenţionează să-şi extindă activitatea şi la Iaşi. Astfel, aceştia au recondiţionat o casă situată în centrul oraşului, în spatele Primăriei Iaşi, pe strada Agatha Bârsescu. Aici va fi inaugurată o clinic unde va profesa, în privat, Dragoş Palade, recunoscut drept unul dintre cei mai buni orelişti din Moldova.

Cea mai nouă afacere a familiei, din iunie 2016, este firma Mirco Medical SRL care oferă consultaţii în domeniul psihiatriei într-un spaţiu de pe Bulevardul Primăverii. Nici unul dintre cei trei Palade nu a putut fi contactat.

 

Clinica din Bacău are o vechime de 20 de ani, iar cea din Iaşi este aproape de inaugurare

 

Probleme la Bacău

Anul trecut, medicul Vasile Palade a avut ceva probleme cu clinica de la Bacău, Ministerul Sănătăţii anunţând că aceasta a fost închisă în urma controalelor efectuate pentru verificarea condiţiilor pe care trebuie să le îndeplinească un spital în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare, constatându-se o serie de neconformităţi.

Informaţia a fost negată de Vasile Palade, în timp ce Direcţia de Sănătate Publică Bacău a precizat că a fost vorba despre anularea autorizațiilor sanitare de funcţionare şi obligarea clinicii la remedierea deficienţelor.

În luna august a anului trecut, Ministerul Sănătăţii a inclus Clinica Palade pe lista spitalelor fără unităţi de transfuzie sanguine autorizate.

 

Averea soţilor Palade

Conform unei declaraţii de avere din 2016, Dragoş Palade deţine o casă de 182 metri pătraţi, primită cu titlu de donaţie, anul trecut, şi un teren intravilan de 460 de metri pătraţi. El mai are un apartament de 82,5 metri pătraţi şi un teren intravilan de 81 de metri pătraţi. În perioada 2000-2016, familia Palade a achiziţionat tablouri în valoare de 10.000 de euro.

Pasionat de motociclete, Dragoş Palade are două motociclete, una Suzuki, achiziţionată în 2010 şi una BMW, din 2011.

După veniturile încasate, lui Dragoş Palade nu prea îi ajung 24 de ore să muncească în fiecare zi. Pe lângă norma de opt ore la Spitalul Sf. Spiridon, medicul are activitate didactică la UMF Iaşi medicală la Clinica Palade.

Pentru anul 2015, medicul orelist a încasat cu titlul de salariu 39.942 lei de la Spitalul Sf. Spiridon, 36.671 lei de la UMF Iaşi, pentru activitatea didactică, 33.884 lei, de la Clinica Palade. Soţia a primit 18.607 lei - salariu de la Emmafarm, 19.143 lei de la Lara Farm şi cu titlu de rezident la Sitalul C.I. Parhon 18.085 lei.

 

Afacerile familiei Palade în 2015*

Clinica Palade 2,3 milioane lei

Emmafarm 850.000 lei

Lara Farm 17,3 milioane lei

Palnis Farm 1,7 milioane lei**

 

*Sursa: www.mfinante.ro

** Ultimele trei societăţi: farmacii


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: