fbpx
 
Patronul StarNet a văzut moartea cu ochii în Deltă

Patronul StarNet a văzut moartea cu ochii în Deltă


La interval de zece ani, un om de afaceri se judecă pentru daune morale după ce a suferit răni la cap. O vacanţă într-un resort de vis din Delta Dunării s-a transformat într-un coşmar pentru patronul StarNet. Cezar Toader a vrut să se răcorească în piscină, dar s-a ales cu faţa desfigurată. Pentru clipele de groază pe care le-a trăit, Toader îl acuză şi pe patronul complexului, un afacerist indian despre care a scris şi New York Times. 

 

Patronul Internet-cafe-ului StarNet din Iaşi cere în instanţă 50.000 de lei daune morale şi materiale de la Delta Nature Resort SRL, firma care administrează complexul din comuna Somova, judeţul Tulcea. La bară este chemat şi Dinesh Dhamija, proprietarul complexului.

 

Nu ar fi fost marcată corect

Cezar Cătălin Toader a povestit magistraţilor de la Judecătoria Iaşi că s-a ales cu faţa desfigurată şi a avut nevoie de 14-16 zile de îngrijiri medicale după ce a sărit în piscina resortului, care nu ar fi fost marcată corespunzător.

Ieşeanul afirmă, în acţiunea depusă în instanţă, că în august 2015, după un curs de resurse umane pentru motivarea angajaţilor, a decis să meargă două zile în Delta Dunării. Astfel, împreună cu prietena sa şi alte două persoane s-au cazat la Delta Nature Resort din Somova, iar după-amiază au mers la piscină.

 

Păcălit de culoarea apei

Toader susţine că ar fi coborât prima dată în bazin uşor de pe margine şi ar fi constatat că avea o adâncime de aproximativ 1,70 metri. A doua oară, însă, ar fi sărit în apă. „Nefiind niciun fel de marcaje ale adâncimii, iar din cauza culorii apei nu se vedea fundul, şi bazându-mă pe faptul că apa părea destul de adâncă, având în vedere şi pe ceilalţi tineri care săreau în apă, nu mi-am dat seama că în locul în care sar fundul piscinei urca abrupt. În momentul în care am plonjat, am simţit cum lovesc cu faţa apoi cu creştetul capului fundul (piscinei - n.r.)”, arată tânărul în plângerea adresată instanţei din Iaşi.

 

Cezar Toader are amintiri triste despre piscina din Delta Dunării

 

Prin două spitale

În urma loviturii, Cezar Toader spune că s-a ales cu faţa desfigurată, „nasul fracturat având o poziţie aproape în unghi de 90 de grade”, iar sângele curgea şiroaie. Ieşeanul a fost stabilizat de paramedicii SMURD, care l-au transportat la un spital în Tulcea, unde a fost supus unor investigaţii medicale. Ulterior, a fost transferat la Constanţa pentru a i se efectua un RMN.

După câteva ore de investigaţii medicale, patronul StarNet ar fi aflat că totul este în regulă. „Pe drumul de întoarcere la Tulcea am continuat să merg întins deoarece ameţeam dacă stăteam pe scaun sau mergeam în picioare. Am primit de la Tulcea o reţetă cu multe pastile şi câteva recomandări: să nu conduc 2-3 luni maşina, să nu mă enervez, să nu mă stresez, să stau cât mai mult în casă şi să nu fac efort”, mai arată Cezar Toader.

 

Plângere pentru vătămare corporală

Acesta a sesizat Protecţia Consumatorului împotriva societăţii care deţinea hotelul şi susţine că firma ar fi fost sancţionată contravenţional. De asemenea, a formulat şi o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea pentru vătămare corporală din culpă. „Menţionez, de altfel, că piscina respectivă nu era prevăzută nici cu avertisment referitor la adâncime, nici cu atenţionări despre interdicţia de a sări. Mai mult, în condiţiile în care piscina are o adâncime de peste 1,50 metri, ar fi trebuit să aibă şi salvamari. Prin toate aceste deficiente, nu numai că nu s-au respectat condiţiile legale de desfăşurare a activităţii piscinei, dar a fost şi pusă în pericol viaţa subsemnatului, doar o mică diferenţă, de milimetri practic, făcând diferenţa între deces şi paralizie”, explică Cezar Toader.

Ieşeanul susţine că suma de 50.000 de lei pe care a cerut-o drept despăgubire este una provizorie, iar dacă situaţia lui se va agrava sau va presupune cheltuieli suplimentare, stabilite de o expertiză medico-legală, îşi va majora pretenţiile.

Contactaţi de REPORTER DE IAŞI, reprezentanţii Delta Nature Resort au susţinut că „nu pot să comenteze”. Aceeaşi poziţie a avut-o şi Liviu Bîrsan, avocatul lui Cezar Toader.

Până la închiderea ediţiei, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea nu a oferit un punct de vedere cu privire la stadiul cercetărilor.

 

Complex de lux

Delta Nature Resort este un complex de cinci stele, care se întinde pe 13 hectare şi oferă turiştilor 30 de vile pe malul lacului Somova. Complexul a fost construit în 2004, închis în 2009 şi redeschis în 2011, după ce a fost preluat de investitorul indiano-britanic Dinesh Dhamija, unul dintre cei mai bogaţi antreprenori din Marea Britanie. Un reportaj despre acest complex a fost publicat în 2014 de celebra gazetă New York Times. În 2014, Dinesh Dhamija  avea 18 afaceri în România, în agricultură, turism şi imobiliare.

 

Amendă penală pentru Ovidiu Benţa după agresarea lui Toader

 

Conflict cu fraţii Benţa

Cezar Toader deţine una dintre cele mai cunoscute săli de Internet cafe din Iaşi, înfiinţată în 2001. Sala se află în Târgu Cucu, afacerea lui Toader având venituri de aproape 1,8 milioane lei în 2015 şi o medie de 29 de angajaţi.

În urmă cu mai bine de 10 ani, patronul Starnetis SRL a avut din nou probleme cu integritatea fizică, de data aceasta în urma unei bătăi pe care a primit-o de la băieţii lui Constantin Benţa, patronul Complexului Select. În final, Ovidiu şi Andrei Benţa au fost condamnaţi de Judecătoria Topliţa la câte 1.000 de lei amendă penală, 4.000 de lei despăgubiri civile şi 5.000 lei daune morale către Toader, cheltuieli judiciare în sumă de 12.351 lei către partea vătămată şi suma de 500 lei cheltuieli judiciare ale statului. A fost o dispută crâncenă în justiţie, dosarul fiind retrimis spre judecată, la un moment dat. Fraţii Benţa au fost apăraţi de Mihail Vlasov, unul dintre cei mai în vogă avocaţi la acea dată.   


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: