fbpx
 
Fenechiu, băgat în insolvență. Doar partidul îl mai poate salva

Fenechiu, băgat în insolvență. Doar partidul îl mai poate salva


Problemele fostului ministru al Transporturilor par să fie fără sfârșit. Nici în închisoare nu are parte de liniște! Țevile, robineții, lavoarele sau seturile de duș cumpărate de firma lui Relu Fenechiu i-ar putea aduce societății înființate de el insolvența.

 

Black Sea Suppliers SRL, o societate din Constanța, are de recuperat 17.051 de lei de la SC La Rocca SRL, la care se adaugă 42.273 de lei penalități.

 

Astfel, firma lider pe piaţa de echipamente şi materiale pentru instalaţii de încălzire, climatizare și gaze a cerut Tribunalului Iași deschiderea procedurii de insolvență a firmei fostului ministru al Transporturilor. În acțiunea depusă la instanță, Black Sea Suppliers SRL arată că, în februarie 2013, a încheiat cu SC La Rocca SRL un contract de vânzare- cumpărare pentru materiale de instalații tehnice și sanitare și a livrat marfa. Însă, firma lui Relu Fenechiu nu ar mai fi achitat produse în valoare de 17.051 de lei, printre care se numără și țevi, robineți, cutie hidrant interior, set duș, capac WC sau lavoar. La facturile restante s-au adăugat penalități de 0,3% pentru fiecare zi de întârziere.

 

„Forțată” să-și achite factura

„Societatea noastră și-a executat integral obligațiile contractuale  asumate, astfel că a livrat produsele menționate în facturile anterior amintite, facturile fiind acceptate la plată de către reprezentanții societății debitoare. Cu toate acestea, societatea debitoare nu și-a executat obligația la plată ce îi revenea”, se precizează în acțiune.

Pe de altă parte, reprezentanții SC La Rocca au solicitat respingerea acțiunii pe motiv că datoria pe care o au  către Black Sea Suppliers este sub  pragul reglementat de lege, respectiv de 40.000 de lei. „Valoarea pragului se referă strict la debitul principal și nu poate privi creanțele dintre părți stabilite cu titlul de penalități. Acest aspect face ca, creanța reclamantei să nu se încadreze în nivelul valorii prag”, susțin reprezentanții La Rocca. Primul termen al procesului va fi pe 12 mai.

Mai mult, E.ON Energie România a obținut, în instanță, în martie, executarea silită a SC La Rocca.

 

A cerut poprirea conturilor PNL

În schimb, SC La Rocca are de recuperat de la PNL 1,37 de milioane de lei, la care se adăugau, în octombrie anul trecut, alți 600.000 de lei penalități și despăgubiri. Formațiunea politică îi datorează bani firmei lui Relu Fenechiu pentru materialele furnizate în campania din 2009. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, dar este executorie.

 

În timpul campaniilor electorale de anul trecut firma lui Fenechiu nu s-a putut apropia de conturile liberalilor pentru că o lege interzicea executarea formațiunilor politice în aceste perioade. Însă, în februarie SC La Rocca a cerut Judecătoriei Sectorului 1 București poprirea conturilor PNL de la BCR. Primul termen al procesului va fi pe 15 mai.

 

Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv, în ianuarie 2014, la cinci ani de închisoare în Dosarul „Transformatorul”. Fostul lider liberal a mai primit anul trecut o pedeapsă de 3 ani și 10 luni de închisoare pentru fapte de corupție, după ce magistrații au avizat un acord de recunoaștere a vinovăției încheiat de ieșean cu procurorii DNA. Tribunalul Vaslui a contopit, în martie, cele două pedepse, fostul ministru urmând să ispășească 5 ani și 6 luni de închisoare. Atât Fenechiu, cât și DNA au contestat sentința, iar Curtea de Apel Iași va lua o decizie definitivă în 4 mai.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: