fbpx
 
Gafița și Daniel Minciună au fost asociați

Gafița și Daniel Minciună au fost asociați


Dovada că Dragoș Gafița s-a cățărat pe „frânghia” politică, într-o rețea transpartinică. Cei doi au deținut un service auto în Zona Industrială. Pentru liberali este o surpriză: știau despre legăturile Gafița-Chirica, dar nimic despre legăturile din propriul partid. Legăturile sunt mai profunde: Iacoban, Harabagiu – PSD, și Bianca Pavel, Minciună – PNL, provin din Campusul Tudor Vladimirescu, toți fiind, la un moment dat, prieteni. Bianca Pavel, nașa lui Adomniței, făcea de mult afaceri cu Gafița, care a jucat la mai multe capete.

 

Dragoș Gafița nu este doar un apropiat al actualului primar Mihai Chirica. În afară de istoricul comun cu acesta, Gafița a fost, în trecut, asociat și prieten inclusiv cu membri ai PNL. O dovadă este o societate comercială din 2010, care în prezent nu mai funcționează.

Gafița și unul dintre liberalii cunoscuți, Daniel Minciună, fostul director al Drumurilor Județene, decedat în acest an, au deținut un service auto în Zona Industrială. Descoperirea REPORTER DE IAȘI este o surpriză pentru liberalii ieșeni care știau despre legăturile lui Gafița cu Mihai Chirica, dar nu cunoșteau apropierea de propriul partid. Ceea ce demonstrează că Dragoș Iulian Gafița a creat și menținut o rețea de afaceri transpartinică.

 

Firmă acum 6 ani

În 2010, Daniel Minciună, Iulian Dragoș Gafița și Aurica Frunză au înființat SC Rally Art Car SRL și un service auto în zona Calea Chișinăului. Conform Google Maps, adresa exactă este undeva în curtea fostei Fabrici de Ulei. Service-ul apare pe lista de unități acreditate pentru reparații în caz de accident la Generalli și Asirom. Daniel Minciună deținea 55%, Aurica Frunză 25% și Dragoș Iulian Gafița 20%.

În 2011, firma a depus un bilanț din care reiese că a avut o cifră de afaceri de 310.531 de lei, cu un profit net de 45.246 de lei, la un număr de 4 angajați. În 2012 nu a existat bilanț depus, iar în 2013 a avut un bilanț cu cifra de afaceri 0. Firma a fost radiată în anul 2014. La momentul la care a fost radiată, din acționariat ieșiseră Daniel Minciună și Iulian Dragoș Gafița. Aurica Frunză rămăsese unicul acționar.

 

La tripleta Chirica-Popa-Gafița s-a adăugat și Daniel Minciună, de la PNL, decedat între timp. Vorbim de un grup creat în jurul campusului din Tudor și care s-a bifurcat în ambele partide mari din Iași

 

O surpriză pentru liberali

Politicienii de la vârful PNL Iași nu știau despre legăturile de prietenie și de afaceri dintre Daniel Minciună și Iulian Dragoș Gafița. Marius Bodea și Costel Alexe s-au arătat surprinși că între cei doi a existat o astfel de relație în trecut. „Știu despre legăturile dintre Gafița și Mihai Chirica, am citit și despre legătura cu soția primarului printr-o firmă. Dar este o surpriză pentru mine să aud că a fost asociat cu Daniel Minciună. El a fost independent financiar încă din timpul facultății, a făcut multe afaceri”, ne-a spus deputatul Marius Bodea, șeful Organizației Municipale PNL Iași.

Președintele organizației Județene, deputatul Costel Alexe, spune, de asemeneaă, că este o surpriză. „Este o treabă din trecut despre care nu am știut. Din câte îmi dau seama, nu mai există firma. Din păcate, nu mai există nici omul”, ne-a spus Costel Alexe.

 

Citește și Rețeaua „Spații Verzi”: CHIRICA și GAFIȚA. Furnizorul de casă al Primăriei, asociat cu soția primarului

    

Tot filiera liberală: Bianca Pavel

Este de notorietate faptul că Iulian Dragoș Gafița a introdus-o în afacerile cu Servicii Publice Iași SA pe vecina sa de pe Aleea Sadoveanu, Bianca Pavel. Aceasta este nimeni alta decât nașa lui Cristian Adomniței, fost ministru liberal, președinte al CJ Iași.

Bianca Pavel a fost furnizor de ornamente la SPI, prin achiziții directe. Bianca Pavel este și prietenă şi vecină gard în gard cu familia Gafiţa. Există numeroase fotografii cu Bianca Pavel și Anca Gafița de la chefurile unde mergeau împreună. Obiectul achiziţiilor celor două familii indică faptul că Pavel a preluat de la Gafiţa furnizarea logisticii necesare organizării sărbătorilor de iarnă sau de Paşti, în 2014 şi 2015.

 

Calea Chișinăului, nr. 43: la intrarea în Fabrica de Ulei funcționa un service auto, dispărut între timp

 

Legăturile Gafița-soția primarului

REPORTER DE IAȘI a prezentat, săptămâna trecut, în detaliu, cum Dragoș Iulian Gafița a reluat livrările către SPI SA, în iulie 2016, după ce a devenit asociat cu soția primarului în firma Lactate Han Prod, în iunie 2016. Existența firmei a fost ascunsă de către Mihai Chirica în declarația de avere depusă după căsătorie.

Sediul firmei celor doi este la Tomești, nu și-a depus încă bilanțul contabil și nu a plătit nici un leu la stat. Gafița a avut, din iulie 2016, nu mai puțin de 21 de contracte cu SPI SA, prin intermediul firmei Infra Data Design, cu încredințare directă, alte două contracte cu Salubris SA și un contract cu Ateneul Tătărași.

A livrat, prin Infra Data Design, coșuri de gunoi, șampon stradal, semințe de flori, ghivece și jardiniere. Multe achiziții aveau loc la aceeași dată sau în zile succesive, aceleași repere fiind împărțite în sume mai mici, pentru a putea fi achiziționate fără proceduri de licitație. Totalul livrărilor făcute de firma lui Dragoș Gafița depășește 300.000 de lei, incluzând și firma Vivai Guagno, cu asociați italieni, care a livrat, printre altele, teii replantați pe Ștefan cel Mare.

Iulian Dragoș Gafița este ginerele directorului economic de la SPI SA, Maria Zahariuc, iar directorul general al firmei Consiliului Local, Laurențiu Ivan, este nașul său de cununie.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: