Sambata, 20 10 2018
Trei centre de plasament din Iași, pepiniere pentru proxeneți, vor fi închise

Trei centre de plasament din Iași, pepiniere pentru proxeneți, vor fi închise

Trei centre de plasament se închid. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), în parteneriat cu organizaţia Hope and Home for Children România (HHC), închide trei instituţii vechi şi de mari dimensiuni în care sunt ocrotiţi mai mulţi minori din judeţul Iaşi.

 

Până în 2018, centrele de plasament „Ion Holban“ Iaşi, „Veniamin Costache“ Iaşi şi „Sfântul Spiridon“ din Târgu-Frumos vor fi reorganizate. Instituţiile de ocrotire se închid, iar copiii vor fi mutaţi în case cu o capacitate de 12 beneficiari.

 

În urma parteneriatului dintre DGASPC şi HHC România, organizaţia s-a angajat, pe de o parte, să ridice câte patru case pentru fiecare centru închis. Pe de altă parte, organizaţia neguvernamentală şi-a propus să găsească resurse financiare pentru copiii care, în urma unei evaluării, pot fi reintegraţi în familii, informează „Ziarul de Iași”.

 

Reorganizarea celor trei centre de plasament a presupus, în primul rând, evaluarea situaţiei copiilor care beneficiază de o astfel de măsură de protecţie. În paralel, familiile minorilor au trecut, la rândul lor, printr-o anchetă socială.

 

Citește și Păpușă sexuală de la 12 ani, în Casa de copii: sclavă, proxenetă, mireasă

 

La finalul acestor evaluări, cu sprijinul HHC România, o parte dintre copii vor reveni în mijlocul familiei. Alţii vor fi încredinţaţi spre ocrotire în asistenţă maternală, iar alţii vor fi ocrotiţi în casele ridicate care vor înlocui centrele de plasament.

 

Citește și Povestea cutremurătoare a unei prostituate de 15 ani, fugită din Centrul de Plasament

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top