fbpx
 
Peste 100 de pasageri români blocați pe aeroportul din Lisabona. Cursa TAP Portugal a fost anulată

Peste 100 de pasageri români blocați pe aeroportul din Lisabona. Cursa TAP Portugal a fost anulată


Peste 100 de români așteptau, joi dimineață, pe aeroportul din Lisabona, după ce compania TAP a anulat zborul spre Bucureşti. Acelaşi lucru s-a întâmplat și în urmă cu două săptămâni, atunci când peste 100 de turişti români au ajuns acasă după mai mult de două zile. Incidentul de atunci a dus la revocarea consulului României în Portugalia, acuzat de premierul Mihai Tudose că nu a gestionat bine situaţia.

 

Problemele de pe aeroportul din Lisabona se resimt şi în România. Cursa aeriană TAP Portugal care trebuia să plece joi dimineaţă de la Bucureşti către Lisabona a fost anulată. Informaţia apare chiar pe site-ul aeroportului internaţional Henri Coandă. Zborul era programat la ora 07:00 și trebuia efectuat de avionul ce urma să ajungă la București.

 

Ministerul român de Externe a transmis următoarele precizări:

 

„Ambasada României în Republica Portugheză are în atenție situaţia cetăţenilor români cărora li s-a anulat un zbor, aflați pe Aeroportul din Lisabona.

 

O echipă consulară a Ambasadei României la Lisabona s-a deplasat, în cursul nopții, la aeroport pentru discuții cu reprezentanții companiei aeriene și cu cetățenii români.

 

Conform informațiilor obținute până la acest moment, o parte dintre cetăţenii români urmează să plece cu alte curse aeriene alternative.

 

Reprezentanții companiei aeriene fac demersuri pentru organizarea unui alt zbor în cursul dimineţii pentru cetăţenii români care nu au plecat cu alte curse aeriene alternative.

 

Echipa mobilă a misiunii diplomatice rămâne pe aeroportul din Lisabona până când toţi cetăţenii români urmează să fie îmbarcaţi spre România.

 

Misiunea diplomatică română monitorizează cazul şi menţine contactul neîntrerupt cu compania aeriană şi cetăţenii români, acordând asistenţa consulară necesară”.

 

 

Turiştii români aşteaptau explicaţii, pe aeroport, de mai bine de patru ore. Avionul trebuia să decoleze la ora locală 0.15 (2:15, ora României). La început s-a invocat o mică întârziere a cursei, pentru ca apoi, în jurul orei locale 1:30 (3:30, ora României), să fie anunțați că „din motive tehnice”, zborul a fost anulat.

 

Oamenilor nu li s-au dat alte explicații, dar li s-a spus că „s-ar putea” ca la ora 11:00 să existe un nou transport către București.

 

Nu s-a pus problema cazării pasagerilor la un hotel și abia după patru ore li s-au oferit apă și niște sandvișuri. În rândul pasagerilor sunt și zece copii mici și preșcolari.

 

La aeroport a sosit și un reprezentant al Consulatului României, care însă nu le-a putut fi de ajutor oamenilor cu altceva decât cu asigurări că problema se discută „la toate nivelurile posibile”.

 

Oamenii sunt surescitați, au început să filmeze și la un moment dat a intervenit poliția, care nu le-a mai dat voie să mai filmeze, a declarat Bogdan Bararu. Și o echipă de paramedici și-a făcut apariția, fiind vorba, se pare, de un incident minor, o cădere de glicemie.

 

Pasagerii așteaptă să se rezolve situația și spun că vor solicita despăgubirile la care sunt îndreptățiți, cam 400 de euro de persoană.

 

(Sursa: digi24.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: