Luni, 24 09 2018
Inițiativă a studenților și profesorilor de la Facultatea de Geografie: Iașul are de astăzi, hărți turistice amplasate în locații intens circulate

Inițiativă a studenților și profesorilor de la Facultatea de Geografie: Iașul are de astăzi, hărți turistice amplasate în locații intens circulate

Începând de azi, 12 octombrie, orașul Iași deține 11 hărți turistice amplasate în locații intens circulate de către vizitatori și locuitori. Inițiativa aparține echipei IASI.TRAVEL, formată din cadre didactice și studenți ai Facultății de Geografie și Geologie, montarea hărților fiind posibilă cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

 

Hărțile prezintă centrul orașului Iași, cu punctele de interes turistic și clădiri emblematice reliefate în perspectivă 3D.  Sunt prezentate de asemenea 7 trasee tematice menite să îi conducă pe cei interesați spre descoperirea diverselor fațete definitorii ale orașului. Aceste hărți sunt amplasate în următoarele puncte: la intrarea în Parcul Copou, în fața Corpului A și a Corpului B al Universității ,,Alexandru Ioan Cuza”, pe Strada Lăpușneanu, în Piața Unirii, pe Bulevardul Ștefan cel Mare (în fața Mitropoliei), în Piața Palatului, în fața Mănăstirii Golia, în Piața Națiunii, la Gară și la Aeroport.

 

 

Această inițiativă face parte din proiectul INTERFACE-IS, finanțat prin fonduri EEA Grants (Norvegia, Islanda și Liechtenstein). Proiectul prevede și semnalizarea în perioada următoare a 77 de atracții de interes turistic din oraș prin panouri informative, crearea de materiale promoționale și dezvoltarea website-ului www.iasi.travel , care este deja funcțional.

 

 

La realizarea hărților au participat doctoranzi specialiști în geografie – Alexandra Cehan (UAIC), în arhitectură – Tiberiu Teodor-Stanciu (TUIASI) și un expert GIS – Cosmin Ceucă (ADRNE), coordonarea fiind realizată de asistenții universitari Lucian Roșu și Mihai Bulai de la Facultatea de Geografie și Geologie (UAIC). Coordonatorii lucrează în această perioadă și la Elaborarea Strategiei de Turism a Municipiului Iași și a Zonei Metropolitane Iași la care beneficiar este Primăria Municipiului Iași.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top