Miercuri, 17 10 2018
Pelerinii au așteptat cinci ore pentru a ajunge la Sfânta Parascheva: 50 dintre ei au avut nevoie de asistență medicală (VIDEO)

Pelerinii au așteptat cinci ore pentru a ajunge la Sfânta Parascheva: 50 dintre ei au avut nevoie de asistență medicală (VIDEO)

Cinci ore. Atât au aşteptat cel mai mult la rând pelerinii veniţi să se închine la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi ale Sfintei Muceniţe Tecla.Oamenii spun că timpul a trecut pe nesimţite şi că nu au simţit nicio clipă că răbdarea le-ar fi fost pusă la încercare.După ce s-au închinat, au plecat cu inima uşoară şi cu gândul că vor reveni la Iaşi şi în anii următori.

 

Cu toate acestea, aproximativ 50 de credincioşi care participă la pelerinajul de la Iaşi, organizat cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Sursa VIDEO: Iași TV Life

 

În prima zi de pelerinaj, SMURD Iaşi a acordat 17 consultaţii pentru tot atâţia pelerini care au ameţit după mai multe ore petrecute la rând. Credincioşii au primit primul ajutor de la paramedici în cortul special amenajat pentru situaţii de urgenţă şi nu au fost transportaţi la spital.

 

„La Mitropolie au fost 17 pacienţi într-un interval de 24 ore: 14 pacienţi pe timpul zilei şi trei în cursul nopţii. Cel mai tânăr pacient avea 17 ani şi a fost diagnosticat cu lumbago (n.r. - afecţiune care se manifestă prin dureri localizate la muşchii din regiunea lombară, din cauza unui efort fizic ori expunerii la frig, sau unei leziuni de disc). Cel mai în vârstă pacient avea 80 de ani şi prezenta hipertensiune arterială“, a precizat pentru „Adevărul”, Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

 

Şapte pacienţi care au primit ajutor medical erau din judeţul Ilfov, cinci din Galaţi, trei din Prahova şi doi din Bucureşti. „Pacienţii nu au prezentat probleme deosebite. Li s-au acordat îngrijiri medicale pentru stări lipotimice, respectiv hipertensiune arterială“, a mai completat şefa SMURD.

 

Peste 100.000 de pelerini au trecut până astăzi, pe la raclele cu moaștele Sfintei Parascheva și a Muceniței Tecla. Autoritățile se așteaptă, însă, ca mâine, afluxul de credincioși să fie mult mai mare decât în zilele precedente.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top