fbpx
 
Petru Movilă: „Amendamentul PMP s-a rezolvat: avem substație de Ambulanțe în Păcurari”

Petru Movilă: „Amendamentul PMP s-a rezolvat: avem substație de Ambulanțe în Păcurari”


Înfiinţarea substaţiei de ambulanţă din Păcurari, amendament depus de către consilierii PMP la bugetul pentru anul 2017, devine realitate. Locaţia noii substaţii va fi pe amplasamentul fostei autogări din Sos. Moara de Foc, nr. 22. “Acest proiect, care se concretizează ca urmare a unui amendament depus de către noi, consilierii locali ai PMP, cred că este una dintre cele mai importante investiţii din sistemul medical ieşean. Înfiinţarea substaţiei de ambulanţă din Păcurari înseamnă o şansă în plus la viaţă, în condiţiile în care este binecunoscut faptul că orice minut contează atunci când vorbim despre salvarea unor vieţi. Primul pas a fost făcut deja, urmând ca, în cel mai scurt timp posibil, aceasta va deveni funcţională“, a declarat Violeta Găburici, consilier local al PMP Iaşi.

Această substaţie de ambulanţă era necesară în condiţiile în care distanţa de la sediul central al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi la ieşirile din oraş este mare (de peste 8 km fiecare) iar supraaglomerarea traficului rutier în Municipiului Iaşi face ca timpul de deplasare la solicitare pe timpul zilei spre partea de Vest a municipiului şi spre E 583 să ajungă chiar şi la 25 – 30 min faţă de maxim 15 minute, în condiţiile în care promptitudinea intervenţiei este determinantă pentru salvarea vieţii pacienţilor.

Amendamentul aprobat anul trecut la solicitarea consilierilor PMP are multiple beneficii, printre care:

  1. Intervenţia rapidă a echipajelor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi la solicitările din zona de Vest a municipiului, reducându-se timpul de deplasare la 5 min de la 25-30 min, beneficiari fiind peste 150.000 locuitori din cartierele Păcurari, Copou, Universitate, Târguşor Copou, Dacia, Alexandru cel Bun, Mircea cel Bătrân.
  2. Accesul extrem de rapid spre drumul european E 583 unde accidentele de circulaţie grave sunt foarte frecvente pe tronsonul Iasi - Podu Iloaiei -Tg. Frumos, nemaifiind necesară traversarea întregului oraş şi implicit câştigul de timp în favoarea vieţii pacienţilor.
  3. Asigurarea unei locaţii pentru evacuare în cadrul Planului de evacuare în caz de situaţii de urgenţă, asigurându-se mijloacele de telecomunicaţii (radio, telefon, legătură cu 112, internet).
  4. Posibilitatea alocării şi a unui echipaj SMURD.

Înfiinţarea de noi substaţii de ambulanţă precum şi redeschiderea celor din judeţ va rămâne prioritatea reprezentanţilor PMP. „Este un proiect foarte important pentru Municipiul Iaşi, concretizat în urma unor numeroase demersuri. La nivelul judeţului Iaşi sunt necesare şi alte substaţii noi de ambulanţă precum şi ca Guvernul să aloce fonduri pentru achiziţionarea de noi ambulanţe pentru Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi, în condiţiile în care marea majoritate a acestora sunt uzate. Vom continua demersurile pentru înfiinţarea de noi substaţii precum şi soluţiile corecte pentru redeschiderea celor din judeţ”, a declarat deputatul Petru Movilă.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: