Hoți de buzunare, arestați după ce au „ușurat” mai mulți ieșeni de bani și alte bunuri

Hoți de buzunare, arestați după ce au „ușurat” mai mulți ieșeni de bani și alte bunuri

10 tineri au fost reținuţi pentru 24 de ore, fiind bănuiţi de comiterea a 39 de infracțiuni de furt calificat, complicitate la furt calificat (din genţi, buzunare, societăţi comerciale) și tâlhărie. Cei mai mulți dintre ei au fost săltați de polițiști din Păcureț. Ei operau în special în mijloacele de transport în comun.

„La data de 21 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroul de Investigatii Criminale Iași, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Iași au efectuat 7 percheziții domiciliare, în municipiul Iași, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea a 39 de infracțiuni de furt calificat, complicitate la furt calificat (din genţi, buzunare, societăţi comerciale) și tâlhărie, fapte ce ar fi fost comise pe raza municipiul Iaşi”, informează reprezentanții IPJ Iași.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 12 telefoane mobile și 29 de înscrisuri.

10 tineri au fost conduşi  la sediul poliției pentru audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, toţi au fost reținuţi, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, să fie prezentaţi  Judecătoriei Iaşi cu propuneri legale.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au beneficiat în cadrul activităţilor desfăşurate de sprijinul poliţiştilor de la Transporturi, Serviciul de Investigații Criminale, Secțiile 1-6 Poliție Urbană Iași şi al jandarmilor ieşeni.

Cercetările continuă  sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt.

În urmă cu puţin timp, magistraţii Judecătoriei au decis arestarea preventivă a 9 dintre cei 10 minori pentru 39 de furturi calificate şi tâlhărie. Al zecelea minor va fi cercetat în continuare în stare de libertate. Potrvit legii, avocaţii suspecţilor pot contesta decizia luată de judecători.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top