fbpx
 
Coaliţia PSD-ALDE, acuzată că încearcă să creeze paradisuri fiscale pentru clientela de partid

Coaliţia PSD-ALDE, acuzată că încearcă să creeze paradisuri fiscale pentru clientela de partid


Coaliţia de la guvernare PSD-ALDE, susţinută şi de UDMR, încearcă să creeze mini paradisuri fiscale pe teritoriul României, zone în care oamenii de afaceri apropiaţi puterii să se îmbogăţească fără a plăti taxe şi impozite la stat, a acuzat, marţi, Uniunea Salvaţi România, în contextul în care proiectul senatorului Şerban Nicoale a fost adoptat de Parlament pe repede-înainte.

„Este proiectul prin care domnul senator Şerban Nicolae a propus să se creeze un regim derogatoriu de la regimul fiscal, adică nişte paradisuri fiscale pentru prietenii care au afaceri în zonele acestea. Preocuparea principală a Parlamentului pare să fie rezolvarea unor interese de grup, a unor interese de găşti. Acest proiect este o ruşine la adresa cetăţenilor oneşti care plătesc taxe şi impozite”, a declarat Stelian Ion, vicelider al grupului USR şi membru în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

USR informează că proiectul adoptat de Parlament „tot pe repede-înainte – dimineaţa în comisiile de specialitate, la prânz în plenul Camerei Deputaţilor” este „cu dedicaţie pentru băieţii deştepţi din PSD şi din proximitatea partidului”.

„Băieţi deştepţi precum cei care au pus mâna pe Insula Belina. Sau precum cei care fac bani frumoşi din jocurile de noroc. Dacă proiectul adoptat de PSD-ALDE, cu susţinerea UDMR şi a minorităţilor, va ajunge să intre în vigoare, fericiţii beneficiari ai regimului derogatoriu vor avea scutire de la taxa pe teren şi o cotă redusă de TVA, la care s-ar putea adăuga alte scutiri şi facilităţi, temporare sau permanente, decise de autorităţile publice locale. Toate acestea în timp ce milioane de români se trezesc că au conturile blocate de ANAF pentru neplata la timp a datoriilor către stat, chiar dacă este vorba de sume modice, iar companii din domenii strategice, precum energie şi telecomunicaţii, s-au trezit cu taxe mărite prin nociva OUG 114”, a transmis USR.

În final, USR cere coaliţiei PSD-ALDE „să înceteze să adopte legi în beneficiul propriu. Hoţia a mers prea departe, nici un partid aflat vremelnic la putere nu trebuie să dea tunuri direct prin lege!”.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: