Papa Francisc, în România: șapte episcopi-martiri, beatificați la Blaj, în ultima zi a pelerinajului

Papa Francisc, în România: șapte episcopi-martiri, beatificați la Blaj, în ultima zi a pelerinajului

Papa Francisc este la Blaj duminică, în ultima zi a vizitei pe care o efectuează în România. Acolo, pe Câmpia Libertăţii, va oficia ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici martiri. Ulterior este programată, tot la Blaj, o întâlnire cu comunitatea de romi greco-catolici din cartierul „Barbu Lăutaru”. Conform programului oficial, Suveranul Pontif se va deplasa apoi cu elicopterul de la Blaj la Sibiu, unde va avea loc, pe aeroport, ceremonia de rămas bun.

Unii dintre cei șapte episcopi care sunt beatificaţi astăzi au murit în închisoare. Alţii, la spital, după ce ani la rând nu primiseră niciun fel de îngrijire medicală. Toţi au fost torturaţi în cele mai sinistre închisori comuniste: Gherla, Dej, Piteşti. Toţi au refuzat să renunţe la credinţă. Astăzi, Papa Francisc merge la Blaj pentru a le recunoaşte sacrificiul.

Papa Francisc este în drum spre Blaj, acolo unde este așteptat de 40.000 de pelerini.

Avionul care îl transportă pe Papa Francisc de la București a aterizat la Sibiu, conform programului. O schimbare de ultim moment: Papa nu mai este transportat cu elicopterul de la Sibiu la Blaj, ci cu o coloană oficială, pe drumul național. Meteorologii au emis cod galben de ceață pentru județul Alba, între localitățile afectate fiind și Blajul, anunță Digi24.

În urmă cu câteva minute, pe Câmpia Libertății a sosit și președintele Klaus Iohannis, însoțit de soția sa.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top