Criză pe insula Samothraki: turist român lovit de un ofițer grec (VIDEO)

Criză pe insula Samothraki: turist român lovit de un ofițer grec (VIDEO)

Spiritele s-au încins ieri în Samothraki, între un grup de români şi reprezentanţii gărzii de coastă elene.

Un turist care a încercat să discute cu ofiţerii a fost lovit cu pumnul. Mai mult, aceştia au închis uşa clădirii şi nu l-au mai lăsat pe bărbat să iasă.

Unul dintre turiștii care a fost prezent la fața locului a relatat povestea altercaţiei cu ofiţerii eleni:

„Aseară, când ne-am dus, eu și prietenul meu, să luăm informații despre orarul ferryboat-urilor care nu mai vin, a avut loc un incident, și anume: când am ieșit de la Căpitănie, în spatele meu s-a închis ușa, prietenul meu a fost bătut. Dialogul anterior nu  a fost injurios, calomnios, am pus întrebări pe care le punem de vreo 3-4 zile încoace și răspunsul este mereu că nu se știe, o să vină...", a spus bărbatul.

Reamintim că sute de români se numără printre cei 1.500 de turiști blocați pe insula Samothraki, din nordul Greciei, după ce feriboturile care asigurau transportul pe continent s-au stricat. Oamenii au rămas fără bani, fără mâncare și au dormit pe unde au apucat. Mulți dintre ei cu copii, au ajuns să doarmă pe jos sau în mașini în așteptarea ambarcațiunilor.

În cele din urmă, autoritățile locale s-au mobilizat și le-au oferit celor izolați variante pentru mâncare gratuită și adăpost pentru dormit.

Pe insulă a fost și un incendiu, însă focul a fost imediat stins.

Românii așteaptă un catamaran, o navă mult mai rapidă, care să transporte oamenii și mașinile pe continent.

Ministerul de Externe de la Bucureşti a precizat că au fost recepționate mai multe solicitări de asistență consulară, care au fost deja soluționate. Iar reprezentanții ambasadei sunt în contact cu o parte dintre cetățenii români aflați pe insulă, cu autoritățile navale elene și autoritățile locale competente în domeniu.

Între timp, pe insula Thassos, alţi români sunt ameninţaţi de un incendiu de vegetaţie. Focul a izbucnit după miezul nopţii, iar la faţa locului au fost trimişi 25 de pompieri cu 12 vehicule şi cu un elicopter.

 

Sursa: realitatea.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top