fbpx
 
Klaus Iohannis, la Iași: „După moțiunea de cenzură trebuie un guvern de tranziție. Aștept implicare totală de la PNL”

Klaus Iohannis, la Iași: „După moțiunea de cenzură trebuie un guvern de tranziție. Aștept implicare totală de la PNL”


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că după ce moţiunea de cenzură este adoptată de Parlament trebuie un guvern de tranziţie care să pregătească alegerile şi bugetul pe anul viitor, el subliniind că aşteaptă „implicare maximală, totală, eficientă, de bună credinţă din partea Partidului Naţional Liberal pentru a trece această perioadă de tranziţie".

„Acum începe greul, fiindcă noi trebuie să resetăm, să reconstruim împreună România şi sunt dispus să conduc această muncă. Nu va fi uşor deloc, dar, dacă ar fi fost prea uşor, poate nici nu era nevoie de noi. Aşa este greu şi românii se aşteaptă ca noi să rezolvăm aceste probleme. Şi vă spun şi de ce este greu. Urmează moţiunea de cenzură, toţi din sală suntem de acord că trebuie să treacă şi mulţi alţii sunt alături de noi, după care însă cineva trebuie să îşi asume guvernarea României şi nu va fi un mandat lung, va fi un guvern care va avea un mandat scurt, cum se spune aproape un mandat de tranziţie", a afirmat Iohannis, conform Agerpres.

Şeful statului a spus că aşteaptă implicare totală din partea PNL pentru această perioadă de tranziţie.

„Avem nevoie de un guvern care să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor prezidenţiale, care va construi şi va promova bugetul naţional pentru anul viitor. Este foarte dificil, deja ministrul de Finanţe în funcţie a recunoscut ca a gafat. Deci trebuie foarte multe lucruri reparate, trebuie organizate alegeri locale, trebuie organizate alegeri parlamentare şi, dragii mei, ca să ne fie tuturor foarte clar şi să vă fie foarte clar - eu aştept implicare maximală, totală, eficientă, de bună credinţă din partea Partidului Naţional Liberal pentru a trece această perioadă de tranziţie", a adăugat Klaus Iohannis, prezent la Adunarea regională a organizaţiilor PNL din Regiunea Nord-Est.

El a spus că îşi doreşte foarte mult ca moţiunea de cenzură să treacă.

„Moţiunea de cenzură este în procedură şi vă spun cu toată seriozitatea: pregătiţi-vă pentru guvernare. Eu îmi doresc foarte mult - şi o spun public pentru ca tot românul să înţeleagă - îmi doresc foarte mult ca moţiunea de cenzură să treacă şi ca acest guvern eşuat să pice", a precizat Iohannis.

Preşedintele a subliniat că România trebuie restartată.

„Resetarea, restartarea, refacerea României, modernizarea României, europenizarea României sau, cum spunem în sloganul meu, drumul spre România normală se face pornind de la votul românilor de la alegerile parlamentare. Să fie clar: atunci, prin votul românilor, va începe normalizarea României şi pentru asta, dragii mei, este nevoie de foarte multă implicare din partea voastră, de foarte multă anduranţă şi, în final, vă propun ca împreună să câştigăm toate aceste alegeri", a adăugat Iohannis.

Şeful statului a spus că pentru Moldova România normală este România în care există autostradă sau două care leagă Moldova de restul ţării.

„România normală este România în care statul funcţionează pentru cetăţean, nu ca acum, când se aşteaptă ca cetăţeanul să funcţioneze pentru PSD. România normală este România în care în fruntea instituţiilor ajung oameni pe merit, pe competenţe, nu pe pile şi cunoştinţe din Republica PSD", a mai spus Klaus Iohannis.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30