fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 03 Februarie 2017

Marian Godină protestează în Brașov, unde mii de oameni s-au adunat în fața Prefecturii. Polițistul a publicat mai multe mesaje pe rețeaua de socializare.

 


Publicat in Social
În țară se desfășoară din nou proteste, pentru a patra zi la rând. Sunt în jur de 100.000 de oameni în faţa Guvernului, pentru a cere retragerea ordonanţei care aduce modificări Codului Penal. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă și în alte zeci de orașe din România. 

 


Publicat in Social
Europarlamentarul PSD Sorin Moisă cere retragerea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale, afirmând că solicitarea protestatarilor din stradă este „legitimă" şi s-a ajuns într-un moment de „tensiune insuportabilă".

 

Acesta precizează că susţine cererea protestatarilor de a fi retrasă Ordonanţa de Urgenţă nr. 13/2017 privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedura Penală, cerere care este nu numai legitimă, dar şi "cea mai înţeleaptă cale de ieşire din criza în care ne găsim, de a reclădi o minimă încredere, atât de necesară la început de guvernare, precum şi de a găsi în cele din urmă un compromis, în măsura în care sunt lucruri importante de rezolvat".


Publicat in Parlament
Scandalul ordonanței care modifică Codurile Penale trece granița. Vecinii bulgari au anunțat că, duminică, la Sofia se va organiza de susţinere a manifestaţiilor masive din România.

 


Publicat in Panorama
Compania aviatică RyanAir a postat pe pagina oficială de Facebook o reclamă care-l are în centru pe Florin Iordache, ministrul Justiției, botezat „Florin Ciordache". Reclama are textul „Care companie oferă tarife de la 5 €? / Altă întrebare!", referire la replica repetată obsesiv de Iordache în conferința de presă de după adoptarea OUG de modificare a codului Penal.

 


Publicat in Media
România se confruntă în ultima perioadă cu o serie de tulburări sociale după ce guvernul a decis să adopte o ordonanță de urgență privind modificarea Codului Penal și să trimită în Parlament un proiect de lege privind grațierea. Câteva sute de mii de persoane au ieșit în stadă în ultimele zile pentru a denunța aceste decizii ale executivului.

 

În acest context, Patriarhia Română a emis un comunicat de presă în care îndeamnă "la rugăciune, dialog şi coresponsabilitate socială". De asemenea, aceștia afirmă că în România trebuie continuată lupta împotriva corupție și a hoției.

 


Publicat in Social
Noi proteste sunt anunțate vineri seara, în numeroase orașe din țară, dar și în Diaspora, după ce în serile trecute zeci de mii de oameni au ieșit în stradă împotriva aprobării Ordonanței de Urgență pentru modificarea Codului Penal. La Iași este estimată și în această seară o porezență de circa 15.000 de persoane.

 


Publicat in Social
Cinci membri ai unei grupări infracţionale din Bacău, specializată în rafic de persoane, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi au fost prezentaţi vineri în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

Cei cinci inculpaţi, printre care şi o femeie, au fost reţinuţi de procurorii Serviciului Teritorial Bacău al DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

 


Publicat in Moldova
Biroul de presă al Guvernului a anunţat, vineri, că premierul Sorin Grindeanu a declanşat procedura de desecretizare a stenogramei şedinţei Executivului în care a fost adoptată OUG 13/2017 de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, ca urmare a solicitărilor presei privind publicarea stenogramei.

Publicat in Guvern
Parchetul de pe lângă Judecătoria (PJ) Iași  ocupă  locul  I  la  nivel  național,  cu  15.929  dosare  soluţionate (șase dintre  procurorii  care  au  efectuat  activitatea  de  supraveghere  soluționând  peste  1000  dosare),  locul  II  fiind  ocupat  de  PJ  Sector  II  București,  cu  15.288  dosare soluționate, urmat de PJ Timișoara cu 14.274 dosare soluționate, se arată în statistica Parchetului General (PICCJ) pe anul 2016.
 

Publicat in Justitie
Pagina 1 din 4

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28