Joi, 23 03 2017

cristi tanasa

În această săptămână, mai multe țări au interzis importurile de carne din Brazilia, după ce presa braziliană a anunțat că, în urma raidurilor poliției, s-a descoperit că mai mulți producători au dat mită în vederea obținerii de certificate de calitate pentru produse care erau, fie infestate cu salmonella, fie putrezite.

 

Bijuterii care se transformă în dispozitive medicale, plasturi care combat insomnia sau chiar un tun care ar putea proteja Pământul de asteroizi. Sunt doar câteva dintre dispozitivele prezentate la Salonul Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii care se desfăşoară zilele acestea la Cluj-Napoca.

 

După un an întreg de muncă în echipă, cercetătorii români au prezentat la Salonul de Inventică un tun de lumină concentrată care, spun ei, are rolul de a proteja Pământul. Invenția a fost deja brevetată.

 

Serviciul Român de Informaţii (SRI) are un nou director prim- adjunct, Răzvan Ionescu, general de brigadă, cu o activitate de peste 20 de ani în cadrul SRI, specialist în Combaterea Armelor de Distrugere în Masă și Terorism. Numirea vine după demisia lui Florian Coldea. Propunerea lui Răzvan Ionescu a fost trimisă preşedintelui Klaus Iohannis care a semnat deja decretul de numire. Potrivit SRI, urmează ca Ionescu să îşi preia atribuţiile începând de vineri, 24 martie.

 

SRI a trimis un comunicat de presă în care precizează că preşedintele Klaus Iohannis a semnat numirea în funcţie:

 

O mașină care a încercat să intre cu viteză pe o stradă pietonală. Poliția a reușit să-l oprească pe șofer, care este acum reținut.
Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila- I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, au descoperit un brăilean care avea asupra sa o plasă de pescuit din aţă şi 14 kilograme de peşte, pescuit ilegal.

 

Avocatul Victor Ion Axinte care a provocat groaznicul accident de la Granit în care și-a pierdut viața un tânăr, a declarat în fața procurorilor că nu-și amintește momentul tragediei.

 

El a mărturisit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași că a băut „4-5 pahare de vin îndoite cu apă minerală", însă susține că nu-și aduce aminte cu exactitate momentul impactului.

 

Şcoala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” din Iaşi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei împreună cu Centrul de Consiliere Educaţională şi Formare Creativă „Ion Holban” – Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi, Inspectoratul Școlar Județean Iaşi, Casa Corpului Didactic “Spiru Haret” Iaşi şi Colegiul Tehnic „Ion Holban” din Iaşi, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie, Științe ale Educaţiei şi Asistență Socială – Universitatea Liberă Internaţională din Moldova şi Facultaea de Științe ale Educaţiei, Psihologie şi Arte -Universitatea de Stat “Alecu Russo” din Bălți, Republica Moldova organizează a XIII-a ediție a Simpozionului Naţional Kreatikon: Creativitate-Formare-Performanţă.

 

Începând cu luna iunie a acestui an, locuitorii din zona Moldovei vor regăsi, în orarul de zbor de la Aeroportul Internaţional Iaşi, o nouă posibilitate de călătorie cu avionul spre Munchen, destinaţie fundamental importantă pentru mediul de afaceri.

 

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi  organizează Concursul Naţional de Informatică „URMAŞII LUI MOISIL” pentru clasele IX – XII, ediţia a XVII-aîn perioada 31 martie – 2 aprilie 2017.Concursul este finanțat de Ministerul Educaţiei Naţionale iar diplomele obținute de premianți asigură admiterea la facultățile de profil din țară, fără examen de admitere.

 

Emblematic pentru ethosul şcolii, Concursul Naţional de Informatică „Urmaşii lui Moisil” (http://liis.ro/~moisil2017/) a fost iniţiat în anul 2001 şi se adresează elevilor de liceu calificaţi la Olimpiada Naţională de Informatică, devenind, pentru aceştia, o importantă etapă în pregătirea pentru performanţă.

  

De Paşte, companiile îşi pot arăta aprecierea şi recunoștința faţă de angajaţii lor, oferindu-le un cadou surpriză. Pentru companiile cu un număr mai mare de angajaţi, achiziţionarea cadourilor de sărbători poate deveni un proces extrem de complex şi anevoios ca timp şi resurse umane implicate. De aceea, Up România vine cu o soluţie modernă, simplă şi eficientă de motivare şi recompensare a angajaţilor sub formă de tichete cadou Cadhoc. 

 

Pagina 1 din 548

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Martie 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top