fbpx
 
Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Igor Dodon, președintele ales al Republicii Moldova

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Igor Dodon, președintele ales al Republicii Moldova


Stabilitatea politicii interne e singurul drum care poate oferi prosperitate pe termen lung Republicii Moldova. E mesajul lui Klaus Iohannis, pentru noul preşedinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon.

 

Liderul de la Cotroceni a reconfirmat sprijnul pe care România îl va oferi pentru traseul european al ţării vecine. Astfel, spune Klaus Iohannis, vor continua proiectele comune între cele două ţări, pentru ca, în final, Republica Moldova să fie mai aproape de integrarea europeană, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

 

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de votul exprimat de cetăţenii Republicii Moldova în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Președintele României consideră că este necesar ca noul Preşedinte să îndeplinească cu înţelepciune şi echilibru mandatul său, având în vedere responsabilitatea deosebită care revine acestuia în respectarea întocmai a atribuţiilor constituţionale ale funcţiei de şef al statului”, se arată în comunicat.

 

„Preşedintele Klaus Iohannis apreciază faptul că singurul drum care poate oferi prosperitate pe termen lung Republicii Moldova este cel al asigurării stabilității politice interne și al implicării responsabile a tuturor factorilor politici și instituționali în continuarea și consolidarea procesului de reforme destinate modernizării statului și susținerii parcursului european, în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova”, potrivit comunicatului.

 

De asemenea, preşedintele „reafirmă, în acest scop şi pe această bază, sprijinul ferm al țării noastre pentru traseul european al Republicii Moldova şi evidențiază susținerea României pentru dezvoltarea pe mai departe a Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi pentru continuarea proiectelor de cooperare bilaterale cu Guvernul şi autorităţile locale ale Republicii Moldova, în acord cu așteptările cetățenilor săi”, se arată în comunicat.

 

(Sursa: digi24.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: