fbpx
 
Vreme instabilă, în următoarele zile. Condiții de grindină

Vreme instabilă, în următoarele zile. Condiții de grindină


Meteorologii anunţă că vremea va fi în general instabilă şi în zilele următoare. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi ziua, când vor fi averse și descărcări electrice. Temperatura maximă va fi de 24...25 de grade.

 

Vremea va fi în general instabilă îndeosebi pe parcursul zilei, când vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, local în zonele de deal și de munte și în regiunile sudice. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va prezenta intensificări în est, sud-est și la munte, dar de scurtă durată și în timpul averselor. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă; maximele se vor încadra între 17 și 25 de grade, iar minimele între 3 și 12 grade, mai scăzute în depresiuni, unde vor fi condiții de brumă.

 

Joi, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii mai. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 25 de grade, iar minimele între 1 și 12 grade. Cerul va fi variabil, iar înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice vor fi, îndeosebi pe parcursul zilei, local în zonele de deal și de munte și doar izolat în nord-vestul teritoriului. Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate plo

 

Vineri, valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologic specifice acestei perioade. În special în orele amiezii, temporar înnorările vor fi accentuate şi vor fi averse posibil însoţite de descărcări electrice, îndeosebi în zona de munte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 7 şi 12 grade.

 

Sâmbătă, valorile termice vor fi uşor mai ridicate pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Înnorările se vor accentua din orele amiezii şi vor fi averse şi descărcări electrice în zonele de deal şi de munte şi pe arii mai restrânse în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar izolat şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 de grade, uşor mai coborâte pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade.

 

Luni, marți și miercuri, vremea va fi caracterizată de valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere.

 

(Sursa: romaniatv.net)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30