fbpx
 
URGIE! COD ROȘU de CANICULĂ în Iași și în alte 19 județe

URGIE! COD ROȘU de CANICULĂ în Iași și în alte 19 județe


Arşiţă tot mai intensă, atmosferă irespirabilă este ceea ce anunţă meteorologii pe suprafeţe din ce în ce mai mari. Meteorologii au emis o avertizare de cod roșu de caniculă care va viza 20 de județe plus Capitala și va intra în vigoare sâmbătă.

 

Codul roșu de caniculă va intra în vigoare mâine și va viza 20 de județe din Oltenia, Muntenia, Moldova, inclusiv zona Capitalei. Temperaturile maxime vor depăși 41 de grade la umbră, iar disconfortul termic va fi extrem de accentuat.

 

Valul de căldură va persista și în restul țării, cu excepția zonelor vestice și nordice.

 

Astăzi 20 de judeţe plus Capitala sunt sub cod portocaliu de arşiţă. Temperaturile vor fi cuprinse frecvent între 37 si 39 de grade Celsius, dar, izolat, în Lunca Dunării, vor atinge 40 de grade la umbră.

 

În cursul zilei de mâine valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării și se va accentua semnificativ în regiunile din sud şi din est. Prin urmare, aproape trei sferturi din ţară de va afla cu avertizare cod portocaliu de caniculă. Acolo vor fi frecvent temperaturi maxime de 37...40 de grade, mai ridicate până la 43 de grade în Câmpia Română.

 

 

Aşadar, cea mai caldă zi de la începutul anului, va fi mâine.

 

În nordul şi centrul ţării vor apărea ploile torenţiale cu vijelii şi grindină. De duminică, vremea se va răcori peste tot, astfel că luni, abia se vor mai atinge 31 de grade, izolat, prin sud-est. În schimb, se vor înmulţi furtunile care vor ocupa treptat regiunile sudice, estice şi centrale.

 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă şoferilor să folosească sistemele de climatizare, să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald, să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă şi să nu conducă dacă sunt obosiţi, oboseala fiind una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere.

 

„De asemenea, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute”, spun poliţiştii. Ei recomandă persoanelor cu probleme de sănătate să evite pe cât posibil deplasare cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare sau să aibă un însoţitor în maşină.

 

(Sursa: digi24.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30