Joi, 18 10 2018
UPDATE. Furtună devastatoare în Timiș: opt morți și 62 de răniți

UPDATE. Furtună devastatoare în Timiș: opt morți și 62 de răniți

Natura continuă să lovească puternic vestul țării. Codul portocaliu de furtună puternică a fost extins până la ora 17.40 în mai multe zone din vestul țării. Este un front atmosferic ce vine dinspre sud-vest.

UPDATE

În doar 15 minute, vijelia a făcut prăpăd în vestul ţării. Copaci puşi la pământ, acoperişuri smulse, zeci de autoturisme au fost distruse. Mai grav este, însă, că în ciuda avertizării nowcasting emise de meteorologi, opt oameni şi-au pierdut viaţa. O femeie a fost strivită de un copac smuls de furtună în grădina Zoo din Timişoara. Un bărbat a fost lovit de un panou publicitar luat pe sus de rafalele de vânt ce au ajuns şi la 90 de kilometri pe oră. Alţi doi oameni au pierit loviţi de copaci, la Buziaş. O a cincea persoană a murit la Arad. Pe de altă parte, 62 de oameni sunt răniţi. Printre ei sunt şi doi copii, în stare critică. Alte două persoane și-au pierdut viața în Bistrița și una în Buziaș.

 

UPDATE

FurtunA din Timișoara a făcut alte victime. Cinci oameni au murit, iar alți 27, printre care și doi copii, au fost răniți în urma vijeliei care s-a abătut asupra vestului țării. Vântul a atins la rafală peste 100 de kilometri pe oră.

 

Știre inițială

Două persoane au murit şi 12 au fost rănite la Timişoara. O femeie a murit la grădina zoologică din oraş, după ce un copac a căzut peste ea, iar un bărbat a fost ucis de un panou publicitar luat de vânt. Oraşul arată pur şi simplu devastat.

 

Potrivit unor informații încă neconfirmate oficial, un copac ar fi căzut peste o mașină în care se aflau mai multe persoane.

 

Vor fi afectate porțiuni din Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Bihor.

 

 

În zona : Județul Hunedoara;

Județul Bihor: Zona de munte, Aleșd, Beiuș, Marghita, Nucet, Ștei, Vașcău, Abram, Abrămuț, Aștileu, Aușeu, Balc, Batăr, Boianu Mare, Borod, Bratca, Brusturi, Budureasa, Buntești, Căbești, Câmpani, Căpâlna, Cărpinet, Ceica, Cetariu, Chișlaz, Ciumeghiu, Cociuba Mare, Copăcel, Criștioru de Jos, Curățele, Derna, Dobrești, Drăgănești, Drăgești, Finiș, Hidișelu de Sus, Holod, Husasău de Tinca, Ineu, Lăzăreni, Lazuri de Beiuș, Lugașu de Jos, Lunca, Mădăraș, Măgești, Nojorid, Olcea, Oșorhei, Pietroasa, Pocola, Pomezeu, Popești, Răbăgani, Remetea, Rieni, Roșia, Săcădat, Sâmbăta, Sânmartin, Sârbi, Șoimi, Spinuș, Șuncuiuș, Suplacu de Barcău, Tărcaia, Tăuteu, Țețchea, Tileagd, Tinca, Tulca, Uileacu de Beiuș, Vadu Crișului, Vârciorog, Viișoara;

Județul Timiş: Zona de munte;

Județul Caraș-Severin: Sacu;

Județul Timiș: Făget, Lugoj, Balinț, Bara, Bârna, Bethausen, Coșteiu, Criciova, Curtea, Dumbrava, Fârdea, Gavojdia, Mănăștiur, Margina, Nădrag, Ohaba Lungă, Pietroasa, Știuca, Tomești, Traian Vuia;

 

Se vor semnala : intensificări ale vântului, care vor depăși la rafală 90 km/h și care, trecător vor lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice

Fenomene asociate : averse de ploaie care vor cumula izolat 15-20 l/mp, izolat grindină

Observatii : sistemul noros se deplasează rapid pe direcția SV – NE

 

(Sursa: digi24.ro)

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top