Temperaturi modeste în toată țara. Prognoza meteo până duminică

Temperaturi modeste în toată țara. Prognoza meteo până duminică

Joi apare soarele în jumătatea nordică, iar dimineaţa în sud mai sunt ceva condiţii de lapoviţă. Vântul se menţine activ în sud-est, presiunea atmosferică scade, iar temperaturile ajung la normal. Vor fi de la 0 la 8 grade.

În Dobrogea şi în Bărăgan se anunţă o zi cam mohorâtă şi mai rece decât miercuri. Este în vigoare și o atenţionare cod galben de intensificări ale vântului, aşa că temperaturile resimţite vor fi mult mai scăzute decât maximele înregistrate de termometre.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei domină atmosfera închisă şi se mai răceşte puţin. Şansele de precipitaţii sunt destul de mici, vântul rămâne activ, iar temperaturile pierd vreo două grade faţă de ziua de miercuri.

În nordul Moldovei şi în Bucovina norii se mai risipesc, apare soarele din când în când, iar temperaturile ajung în limitele normale, adică vor fi cel mult 2-3 grade la amiază. În timpul nopții de joi se răceşte destul de tare şi minimele se apropie de pragul gerului.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, joi dimineaţa e posibil să apară ceaţa, dar amiaza ne-aduce atmosferă plăcută şi maxime ce ajung la 6-7 grade.

Şi în ţinuturile vestice găsim vreme destul bună, fără precipitaţii, dar cu înnorări trecătoare şi 7-8 grade în termometre.

În Transilvania avem vreme schimbătoare, cu ceaţă în orele dimineţii şi atmosferă destul de însorită după prânz. Maximele sunt comparabile cu cele de miercuri, dar peste noapte se face mai frig. În depresiuni se ating şi -14 grade.

În zona Olteniei norii persistă şi mai pot aduce puţină lapoviţă joi dimineața. Se mai răceşte puţin. Miercuri s-au atins 7 grade în zonă, dar joi nu vor fi mai mult de 3-4 grade.

Şi în ținuturile sudice mai sunt ceva condiţii de lapoviţă în orele dimineţii. Atmosfera va fi schimbătoare, zărim şi soarele din când în când, iar temperaturile se opresc tot pe la 3-4 grade.

În Bucureşti, vântul mai are unele porniri la începutul zilei de joi, apoi se arată soarele. Maxima se opreşte pe la 4 grade, o valoare obişnuită pentru luna februarie. Urmează ca noaptea de joi să fie mai rece decât ultima, cu o minimă în jur de -3 grade.

La munte, regimul termic ajunge la normal, iar în staţiuni va fi mai frig decât miercuri. Norii apar prin masivele sudice, iar dimineaţa s-ar putea să fulguiască în vestul Carpaţilor Meridionali.

Vineri prindem timp frumos, deşi în prima parte a zilei mai poate apărea lapoviţa în sud-est şi nord-vest. În rest, vânt activ şi temperaturi obişnuite.

Şi sâmbătă avem vreme bună, în special în zonele de deal şi munte. Mai jos va fi ceaţă, iar în ţinuturile nordice sunt posibile fulguieli sau burniţa.

Abia duminică se mai încălzeşte puţin. Temperaturile ar putea depăşi 10 grade şi o să avem soare în majoritatea zonelor. Totuşi, în sud şi est, negura poate persista câteva ore dimineaţa.

Sursa StirileProtv

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top