fbpx
 
S-a trezit Meleșcanu! MAE solicită oficial rechemarea lui Maior din SUA: reacția președintelui

S-a trezit Meleșcanu! MAE solicită oficial rechemarea lui Maior din SUA: reacția președintelui


Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat miercuri, la Antena 3, că i-a solicitat oficial preşedintelui Klaus Iohannis rechemarea în ţară a lui George Maior, ambasadorul României la Washington, aflat pe lista neagră a liderilor coaliţiei PSD-ALDE.

„Comisia de politică externă a Senatului a solicitat Ministerului Afacerilor Externe să facă o analiză referitoare la domnul ambasador Maior. În urma acestei solicitări am făcut analiza respectivă şi am trimis şi la Preşedinţie propunerea de rechemare a domnului ambasador George Maior şi numirea unui nou ambasador la Washington. Propunerea noastră s-a bazat şi pe raportul Comisiei SRI legat de folosirea SRI în scopuri personale de către domnul Maior", a declarat Meleşcanu.

Reacţia preşedintelui nu s-a lăsat mult aşteptată.

„Da, am văzut această scrisoare şi, imediat după ce terminăm cu Summitul (de la Sibiu - n.r.), voi lua o decizie în această chestiune", a afirmat Iohannis.

Întrebat dacă contează în decizia sa raportul Comisiei SRI conduse de pesedistul Claudiu Manda, în care se spune că George Maior a încălcat legea în 2014, când ar fi încercat să îl scoată, inclusiv pe el din jocul electoral, din cursa prezidenţială, şeful statului a replicat: "Pentru mine contează toate datele importante şi o să ţin cont de toate datele care sunt la dispoziţia mea, şi vă asigur că sunt multe".

Presa a insistat să afle dacă a simţit presiunea, atunci, în 2014, din partea Serviciului Român de Informaţii, exercitată poate chiar prin intermediul ANI, aşa cum se scrie în raportul respectiv.

„Pot să vă spun că nu m-am simţit confortabil în 2014, cum nu m-am simţit confortabil nici în 2013, când ANI, exact în momentul când am decis să devin membru PNL, a decis să înceapă o procedură împotriva mea, o aiureală la momentul respectiv, şi vom mai discuta aceste chestiuni, dar nu astăzi, la Summit", a punctat Iohannis.

Merită menţionat că unul dintre cei mai duri critici ai lui Maior este chiar liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, din al cărui partid face parte şi ministrul de Externe.

Chiar în urmă cu câteva zile, şeful ALDE susţinea că, la noi, "instituţiile s-au transformat într-o încrengătură paralelă, care să impună regulile fără să aibă legitimitatea votului", numindu-i pe George Maior, Florian Coldea, Dumitru Dumbravă, Laura Codruţa Kovesi şi structurile DNA.

„Lupta anticorupţie s-a transformat într-o luptă de răfuieli politice mai mult sau mai puţin mafiote, mai mult sau mai puţin la vedere. Trebuie să lecuim răul care s-a instalat", mai preciza Tăriceanu.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: