Cum va fi vremea duminică: ploi torențiale, vijelii și grindină în mai multe regiuni

Cum va fi vremea duminică: ploi torențiale, vijelii și grindină în mai multe regiuni

Duminică, vremea se anunţă plăcută pe parcursul dimineţii, dar începand cu orele amiezii, se adună norii şi ne-aduc alte ploi torenţiale, în reprize scurte, cu vijelii şi chiar grindină.

Aversele pot lăsa, local, chiar şi 50 l/mp. Maximele vor fi de la 24 la 31 de grade.

În Dobrogea şi Bărăgan, ca și sâmbătă, va fi timp frumos până după prânz, dar mai târziu încep să se adune norii şi instabilitatea sporeşte. Ploile vor fi de scurtă durată, dar abundente. Până duminică, la ora 14.00, este în vigoare un cod portocaliu de inundaţii pe râurile din Dobrogea.

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei zărim soarele până la amiază, dar apoi cresc şansele de averse. Pe Râmnicu Sărat şi Prut este cod galben de inundaţii până luni seară.

Rupere de nori se anunţă şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Totuşi, dimineaţă mai prindem câteva ore cu atmosfera liniştită.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme mai bună, cu 28...29 de grade. Ploile apar la munte şi în zona Transilvaniei, în special după prânz.

Pentru vestul ţării, se anunţă vreme neobişnuit de caldă, nori puţini şi ploi sporadice.

În schimb, în centrul ţării, doar dimineaţă prindem un pic de soare. Mai târziu se întorc aversele, în scurte reprize, dar violente şi abundente.

Şi în Oltenia se adună norii după prânz, însă atmosferă va fi destul de schimbătoare, în ansamblu. Ploile vin cu aceeaşi gamă de fenomene agresive: vânt puternic, grindină şi cantitati mari de apă într-un timp scurt.

Un pic de soare o să avem şi prin sudul ţării. Norii apar din când în când dimineaţă, dar se înmulţesc rapid către seară, când sporeşte şi instabilitatea. Nu scăpăm de averse nici aici.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top