O nouă zi cu temperaturi caniculare: ploi, vijelii și grindină, în partea a doua a zilei

O nouă zi cu temperaturi caniculare: ploi, vijelii și grindină, în partea a doua a zilei

Ziua de luni ne-aduce ploi torenţiale, vijelii şi grindină în multe zone din ţară. Prin sud şi est avem încă o amiază călduroasă, cu stres termic major şi până la 34 de grade, în termometre.

În nordul Moldovei şi în Bucovina avem o dimineaţă plăcută, cu cer mai mult senin, dar mai târziu se-adună norii şi o să plouă. Vor fi averse consistente, cu fenomene electrice şi vânt intens. Pe la câmpie va fi foarte cald: vom avea în jur de 33 de grade, la umbră şi multă zăpuşeală.

Căldură greu de suportat şi mai în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Indicele temperatură-umezeală depăşeşte şi luni pragul critic de 80 de unităţi, iar mai pe seară vin câteva ploi zgomotoase, în special în zonele mai înalte.

În Dobrogea şi Bărăgan nu prea zărim norii, se încălzeşte foarte tare şi aerul devine aproape irespirabil după prânz. Maximele ajung la 33 -34 de grade la umbră, însă temperaturile resimţite vor fi mult mai ridicate de atât.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme instabilă, mai multe perioade cu ploi zdravene, ce pot lăsa 60 de litri de apă pe metru pătrat. Vor fi şi vijelii şi s-ar putea să cadă grindină. Temperaturile, în scădere faţă de ultimele zile, se vor opri pe la 30 de grade.

Căldura se domoleşte şi în ţinuturile vestice, dar creşte instabilitatea şi vin ploi torenţiale, cu fenomene meteo severe. În Transilvania avem o dimineaţă cu soare, dar prin depresiuni a apărut şi ceaţă. Mai târziu norii se înmulţesc şi vor aduce averse abundente, cu tunete, fulgere şi rafale puternice de vânt.

În Oltenia rămânem cu vremea călduroasă, reapare şi disconfortul termic, iar mai târziu vin şi ploile, în special în zonele înalte.

Căldura persistă şi în ţinuturile sudice. Temperaturile depăşesc 30 de grade, pe la amiază atmosfera devine sufocantă, iar mai pe seara încep să apară norii de ploaie.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top