fbpx
 
Sursa imagine: Pixabay.com Sursa imagine: Pixabay.com

Cum să alegi smartphone-ul potrivit nevoilor tale? Iată câteva criterii esenţiale de care să ţii cont


La momentul actual, puţine sunt obiectele atât de des folosite precum smartphone-ul. Aproape o extensie a corpului nostru, micul device împlineşte deja 13 ani de existenţă pe piaţă, timp în care marii producători de tehnologie digitală s-au întrecut an de an în a veni cu cele mai interesante şi utile inovaţii.

Aşadar, dacă vrei să îţi schimbi smartphone-ul, însă diversitatea uriaşă de modele te pune puţin în cumpănă, iată în continuare o listă cu câteva criterii esenţiale de care trebuie să ţii cont pentru a fi sigur că faci alegerea potrivită.

  1. Fă o sinteză a stilul tău de viaţă, a activităţilor cotidiene şi a intereselor tale

Smartphone-ul a devenit o parte integrată a vieţii noastre, fiind principala sursă a noastră de informare, socializare şi relaxare. Aşadar, alegerea modelului potrivit se bazează în primul rând pe aşteptările pe care le ai tu de la el. Dacă activezi în lumea business şi foloseşti telefonul în principal ca mijloc de comunicare şi acces rapid la informaţie, ai nevoie de un model compact, practic, cu un design sobru şi elegant. Pe de altă parte, dacă ai o fire mai artistică şi îţi place să faci fotografii, sau să creezi conţinut video e indicat să te orientezi către un model cu ecran mai mare, de minimum 5 inch, cu o rezoluţie calitativă. Intră aici şi vezi care sunt telefoanele de top pentru anul 2019.

  1. Preferinţa pentru design

Dincolo de specificaţiile tehnice, suntem interesaţi ca telefonul nostru să aibă un design aparte care să vină în completarea stilului nostru personal. Şi dacă din avion, multe modele par asemănătoare, detaliile sunt cele care fac diferenţa. Şi în timp ce unii preferă un model slim, pe negru sau într-o nuanţă metalică, alţii preferă modelele mai interesante curbate la colţuri în nuanţe de alb sau roz pudrat. În ceea ce priveşte design-ul trebuie să ţii cont şi de cât de confortabil îţi este să-l ţii în mână şi dacă pare suficient de rezistent pentru a suporta eventualele şocuri. Tot aici discutăm şi despre huse şi folii de protecţie, acestea fiind esenţiale pentru a-i prelungi viaţa şi a-i păstra aspectul intact. Aşadar, dand click aici , vei putea arunca o privire în varietatea de modele de huse disponibile pentru telefonul tău, pentru a o alege pe cea potrivită.

  1. Analizează şi compară specificaţiile sistemelor de operare

Dacă vrei un telefon relativ simplu de folosit, orientează-te către un sistem de operare intuitiv, care să nu-ţi dea bătăi de cap inutile. În acest sens, iOs-ul este una dintre cele mai avantajoase alternative, deoarece este practic, performant şi dispune de nenumărate posibilităţi de personalizare. Totuşi, acesta are şi un dezavantaj şi anume preţul puţin mai ridicat, comparativ cu telefoanele cu sistem de operare Android, Nexus sau Metro. Pentru a aprofunda subiectul, vezi aici un articol care te va ajuta să te orientezi către sistemul de operare care ţi se potriveşte.

 

  1. Acordă o atenţie deosebită camerei

Acum că am trecut în revistă criteriile ce ţin de sistemul de operare, calitatea şi rezoluţia dispaly-ului şi design, e timpul să trecem la nu mai puţin importanta cameră. Tuturor ne place să facem fotografii, fie ca să rămânem cu amintiri frumoase din vacanţele noastre sau să ne exprimăm creativ pe reţelele de socializare şi tocmai de aceea e important să fim atenţi la potenţialul telefonului de a face fotografii calitative.

Ţine cont, aşadar, de faptul că un număr ridicat de megapixeli nu înseamnă neapărat o cameră mai bună, ci un criteriu mai relevant este mărimea senzorului şi capacitatea acestuia de a capta cât mai multă lumină.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: