fbpx
 
Mihai Chirica a locuit 7 ani în Vila Roșie. În ultimii doi ani a lăsat de înțeles că vila e plătită de soacra lui, ca să nu se spună că stă într-o casă Conest, iar în iunie 2019, după Scandalul „Bebelușul”, a spus răspicat că stă în vila soacrei. Acum o dă la întors: noua vilă, cea verde, e de fapt luată de soacră. Cea dinainte nu mai contează a cui era Mihai Chirica a locuit 7 ani în Vila Roșie. În ultimii doi ani a lăsat de înțeles că vila e plătită de soacra lui, ca să nu se spună că stă într-o casă Conest, iar în iunie 2019, după Scandalul „Bebelușul”, a spus răspicat că stă în vila soacrei. Acum o dă la întors: noua vilă, cea verde, e de fapt luată de soacră. Cea dinainte nu mai contează a cui era

Chirica-Vrăjitorul din Oz, mincinosul care păcălește un oraș întreg: se împleticește în vilele soacrei


Mitul absolut al manipulatorului din romanul pentru copii este întruchipat la Iași, în 2019, de Mihai Chirica. Vrăjitorul din Oz era temut de toată lumea pentru puterile sale supranaturale. În realitate, era un impostor care a fost demascat. Mihai Chirica a mințit în iunie, în plin Scandal „Bebelușul”, spunând că vila în care locuia era cumpărată de soacră. Vedeți imaginile video din interviul luat de Ziarul de Iași, în care afirmă acest lucru, fără să clipească. Acum spune că, de fapt, noua casă, în care s-a mutat de două săptămâni, este cea cumpărată de soacră. Primarul Chirica face țopăială printre vilele Conest, ca și cum și-ar schimba ciorapii. Descoperiți, dintr-o analiză factuală a discursului lui Mihai Chirica, marile minciuni în spatele cărora acesta încearcă să se ascundă.

Primarul Mihai Chirica a scăpat hățurile din mâini și se împiedică în propriile minciuni. Pe scurt, Chirica spune că noua vilă în care s-a mutat e, de fapt, casa pe care soacră-sa o cumpără în rate de la dezvoltator. Și că în cea veche a stat doar pe perioada cât s-au făcut reparații. Dar Chirica a stat în casa veche din 2013 și până în 2019. Minciuni în serie ale primarului cu care nu mai poate amăgi nici măcar un bebeluș.

Primarul spunea în iunie 2019, în plin Scandal „Bebelușul”: „Locuiesc în casa plătită de soacra mea”. Primarul în august 2019: „De fapt noua vilă este adevărata casă a soacrei”.
Oficial, Maria Popa plătea rate la Conest pentru vila ginerelui încă din 2017. Până azi, Chirica n-a spus o clipă că îi era plătită o reședință în care avea să se mute peste doi ani.

Țopăială printre vile
Context: acum două săptămâni, primarul Mihai Chirica și familia sa s-au mutat dintr-o casă cu acoperiș roșu într-una cu acoperiș verde, gard în gard, parte a aceluiași complex imobiliar Platoul Însorit din Galata, ansamblu dezvoltat de firma de construcții Conest.

Pentru ușurință, vom vorbi despre Casa Roșie (în care a locuit în perioada 2013-august 2019) și Vila Verde (cea în care s-a mutat de două săptămâni).

Mihai Chirica e foarte evaziv cu vilele sale. Minte în lungi monologuri, spune doar ce-i convine, nicio instituție nu-i pune întrebări

Minciunile, una câte una
Minciuna nr. 1: Primarul susține că actualul proprietar al Casei Verzi în care s-a mutat recent este dezvoltatorul și că vânzarea se face către soacra sa. „Vânzarea în rate se face către doamna Maria Popa, mama soției mele, care va deveni și proprietar după plata ultimei rate!”, a scris, ieri, primarul în comunicatul trimis site-ului G4Media, care a preluat ancheta din REPORTER.
Însă, în februarie 2019, dezvoltatorul imobiliar, adică Viorel Cozma, patronul Conest, firmă al cărei nume Chirica evită să-l pronunțe, a susținut că jumătatea de duplex în care locuia Chirica atunci, cea cu acoperiș roșu, a costat 80.000 de euro, bani pe care soacra primarului îi achita în rate. Pe care le plătea din noiembrie 2017, pe o perioadă de 4 ani, câte 20.000 de euro pe an. Cine minte, Chirica sau Cozma?


Minciuna nr. 2: Primarul susține că a stat în Casa Roșie cât timp s-au făcut reparații la Casa Verde. „Între casa în care am locuit până de curând (Roșie – n.r.) și acest din urmă imobil (Verde – n.r.) nu este nicio relație de proprietate. Ambele aparțin aceluiași proprietar (firma Conest – n.r.), o persoană juridică, iar în imobilul anterior s-a locuit până la finalizarea reparațiilor din actualul imobil, plătindu-se rate și pe perioada lucrărilor, cheltuieli de întreținere și lucrările executate!”, a clamat primarul.

Dar Chirica a locuit în Casa Roșie din 2013 și până acum două săptămâni, deci în 2019. Cum justifică primarul cei 7 ani petrecuți în Casa Roșie? Nu e vorba doar de perioada reparațiilor, ci de 7 ani.

În plus, Chirica s-a căsătorit cu cea de-a treia sa soție în primăvara anului 2017. Deci în perioada 2013-2017 cum a trăit Chirica în Casa Roșie, care a fost regimul? Și dacă soacra a cumpărat Casa Verde în 2017, Chirica a continuat să locuiască în Casa Roșie între 2017 și 2019, să înțelegem că lucrările de reparație au durat doi ani?

Imaginile din interviul luat în luna iunie de ZIARUL DE IAȘI, în care Mihai Chirica spune textual: „Vila în care locuiesc este a soacrei”. Acum spune că și noua vilă, în care s-a mutat, este tot a soacrei

Minciuna nr. 3: Într-un interviu acordat Ziarului de Iași pe 14 iunie 2019, Chirica a fost întrebat expres: „Ce i-aţi spune cuiva care ar presupune, în condiţiile în care evitaţi să cumpăraţi proprietăţi pe numele dumneavoastră, că şi vila în care locuiţi acum, şi care este pe firma soacrei, ar fi de fapt tot a dumneavoastră?”.

Accentul la această întrebare pică pe sintagma „vila în care locuiţi acum”. La acel moment, Chirica locuia în Casa Roșie.

Iată răspunsul primarului:Proprietar este soacra mea, ea cu mâna ei. Pe persoană fizică”.

Nicio secundă Chirica nu și-a nuanțat răspunsul, mai ales că-i place acest cuvânt ”nuanțat” pe care-l folosește cu obstinație. Nu, el a fost categoric. Casa în care locuia era a soacrei. Nu a precizat absolut deloc, cum o face acum, că soacra a luat Casa Verde și că dezvoltatorul, pe perioada reparațiilor, i-a pus alta la dispoziție.

Minciuna 4: Tot din interviul acordat Ziarului de Iași. „Nu ne interesează zona, nu vom sta acolo”, a spus Chirica despre Platoul Însorit.

Și continuă Chirica în aceeași notă: „M-am consultat foarte bine cu soţia, merită să investim aici sau trebuie să plecăm? Trebuie să plecăm de aici. Pentru că a făcut obiectul unor scandaluri inutile şi neverificate, pentru că s-a dus într-o chestie de desuetudine prin care a făcut rău şi celor care erau proprietari acolo şi nu am avut această intenţie”.
Remarcă: Chirica vorbea de Casa Roșie. Inclusiv scandalurile de care spunea au avut în prim plan Casa Roșie, niciodată până acum nu s-a vorbit de cea Verde.
Încă o precizare. Reporterul Ziarului de Iași l-a întrebat, mai în glumă, mai în serios, dacă n-a cumpărat un alt teren în ultimul an. Deci Chirica a avut șansa atunci să facă precizarea cu Casa Verde. Și n-a făcut-o.
Și maxima ipocrizie: „Dumneavoastră, dacă ați avea ceva de cumpărat, ați investi în curtea altuia? De ce aș fi făcut-o în curtea altuia?”.

De fapt, chiar în perioada în care a fost luat acest interviu, muncitorii realizau amenajările la Casa Verde, iar Chirica locuia în cea Roșie. Iar după nici două luni, primarul și familia sa s-au mutat, într-adevăr, însă la o casă vecină, nicidecum în alt cartier, așa cum sugera. 

REPORTER avea informația că Mihai Chirica supraveghează lucrările de amenajare la Vila Verde încă din noiembrie 2018.

Vila în care Chirica a locuit în ultimii 7 ani, despre care a spus cu gura lui că e plătită în rate de soacră. Și Mercedesul din imagine e tot pe numele soacrei

Minciuna 5: Primarul Chirica a afirmat, în repetate rânduri, că jurnaliștii REPORTER DE IAȘI dezinformează și nu-i cer opinia când scriu despre el. Nimic mai fals.

Mostră de fățărnicie a lui Chirica, din același interviu, referindu-se la faptul că jurnaliștii REPORTER DE IAȘI nu l-ar fi întrebat de Casa Roșie în care stătea: „Era foarte simplu să pună o întrebare: cine este proprietarul acelei case? Și-i spuneam: este doamna respectivă care o are în proprietate și care este o locuință temporară pentru noi în momentul de față”, le-a spus Chirica reporterilor de la Ziarul de Iași.

Se dă de gol: „doamna respectivă” este Maria Popa, soacra sa. Asta în urmă cu două luni. Acum spune că noua vilă, cea verde, e a „doamnei respective”.

Singurul detaliu care i s-a părut important era că vila era a soacrei și nu a firmei soacrei. Dar jurnaliștii REPORTER DE IAȘI l-au întrebat despre respectiva casă în momentul anterior publicării articolului. Însă Chirica a refuzat să discute. Cum a refuzat și săptămâna trecută să explice ce e cu Casa Verde în care abia ce s-a instalat.

O nouă minciună. Printscreen cu întrebările adresate primarului de către REPORTER DE IAȘI, săptămâna trecută. Chirica a rumegat reproșul: „Puteau să întrebe”

Oficial, stătea cu chirie la Conest
De fapt, pentru a înțelege mai bine situația locativă a lui Chirica, se impune o scurtă cronologie. Mihai Chirica s-a mutat în Platoul Însorit, la vila cu acoperiș roșu, în anul 2013.

Până în 2016, presa locală nu a dat prea multă importanță faptului că Mihai Chirica (viceprimar și primar interimar în acea perioadă) locuia într-o casă deținută de Conest, firmă de construcții ce câștiga licitații de la Primăria unde acesta era șef.

Pe măsură ce campania electorală din 2016 s-a apropiat, speculațiile s-au întețit. Inițial, Chirica a afirmat că locuiește în acea casă cu chirie, contravaloarea acesteia fiind achitată de firma fratelui său, Ioan. Firmă-fantomă, cu 3-4 clienți captivi, din anturajul primarului, fratele fiind formal trecut ca administrator. Apoi, n-a mai dat niciun fel de explicație.

Ultima minciună: a plecat formal ca să scape de asocierea cu Conest
Explicația nu a fost convingătoare, întrebările au persistat în spațiul public. Pentru a nu-i afecta campania electorală din 2016 și câștigarea mandatului de primar, Chirica a anunțat că a părăsit locuința.

„A fost o chestie absolut formală. N-a mai venit vreo două săptămâni la casa respectivă, însă de acolo nu s-a mișcat niciun scaun, niciun fel de mobilă”, a spus unul dintre apropiații edilului. După ce a câștigat alegerile, Chirica a revenit în Casă Roșie din Platoul Însorit ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
Acum, primarul locuiește în casa cu acoperiș verde, însă controversele persistă. Dacă soacră-sa plătește rate la Casa Verde, el în ce condiții a locuit în cea Roșie vreme de șase ani, între 2013 și 2019?

Article image
Săptămâna trecută, familia Chirica și-a părăsit imobilul din Platoul Însorit (Galata) și s-a mutat peste gard, 10 metri mai încolo, într-o nouă casă de lux! În august 2018 dăduse 250.000 de euro pe o proprietate în Centrul Iașului, lângă Bolta Rece. În paralel, a făcut amenajări de lux la încă o vilă și s-a mutat în ea. Cu ce bani? La Frasin (Suceava) are un conac de 200.000 de euro, trecut pe o firmă-fantomă. Fostei soții ...
Autor Cezar Moraru Anchete 19 August 2019


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: