fbpx
 
CCR a validat rezultatul alegerilor prezidentiale

CCR a validat rezultatul alegerilor prezidentiale


Curtea Constituțională a României a validat, joi, cu unanimitate de voturi, rezultatul alegerilor prezidențiale și alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte, informează Mediafax.

„Cu unanimitate de voturi, CCR, în numele legii hotărăște: Validează alegerea domnului Klaus Werner Iohannis în funcția de președinte al României”, a spus Valer președintele CCR, Dorneanu.

Klaus Iohannis a afirmat că în cel de-al doilea mandat al său va acționa pentru o mai bună funcționare a autorităților și instituțiilor publice și va veghea pentru respectarea Constituției.

„În virtutea rolului constituțional al Președintelui României, voi acționa pentru o mai bună funcționare a autorităților și instituțiilor publice, pentru ca acestea să fie cu adevărat în slujba românilor. Voi continua să fiu un apărător ferm al respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, al valorilor supreme consacrate în Constituție, în spiritul tradițiilor democratice ale poporului român și idealurilor Revoluției din Decembrie 1989, apărate cu jertfă de sânge în urmă cu 30 de ani. Voi veghea în continuare la respectarea Constituției și voi susține și în viitor, cu toată hotărârea, valorile statului de drept și parcursul european al României. Acestea sunt nu doar principiile care mi-au călăuzit întotdeauna acțiunile și deciziile, dar și direcția în care, nu o dată, ci de trei ori în acest an – la alegerile europarlamentare, cu ocazia referendumului pentru justiție și la alegerile prezidențiale – românii au arătat că vor să meargă țara noastră. Drumul ales de români este unul cu un singur sens, la care, prin activitatea lor, trebuie să se alinieze toate autoritățile statului”, a spus Iohannis, în timpul ședinței solemne.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: