fbpx
 

Items filtered by date: Luni, 16 Ianuarie 2017

Galaxia observată de telescopul Hubble al NASA/ESA este situată la aproximativ 150 de milioane de ani lumină de Pământ, într-un supercluster de galaxii din constelaţia Centaurus. Are o formă de spirală, şi este înconjurată de o multitudine de filamente întunecate de gaz şi de praf care o fac unică în felul ei.

 

Noi imagini ale telescopului spaţial Hubble au dezvăluit structura complicată a galaxiei NGC 4696, cu detalii şi o luminozitate niciodată obţinute până acum. Galaxia eliptică este o frumoasă ciudăţenie cosmică, cu un nucleu luminos învelit într-un sistem turbionar de filamente întunecate, intrând în categoria celor mai mari şi mai strălucitoare galaxii cunoscute în univers.

 


Publicat in Timp Liber
Consumul de ardei iute poate contribui la scăderea mortalității, potrivit unei cercetări desfășurate de oameni de știință de la University of Vermont din SUA, scrie UPI.com, citat de Agepres. 

 

Cercetarea a demonstrat faptul că se poate înregistra o reducere cu circa 13% a riscurilor de mortalitate, în special în cazul atacurilor de cord și al comoțiilor cerebrale, la persoanele care consumă în mod regulat ardei iute.

 


Publicat in Naturism
Cântăreţul de operă Andrea Bocelli nu va mai cânta la ceremonia de inaugurare a preşedintelui ales Donald Trump după ce a primit ameninţări cu moartea, a transmis duminică ziarul The Mail.

 

Dezvăluirea are loc după ce o altă cântăreaţă – legenda de pe Broadway Jennifer Holliday – a anunţat că nu va fi prezentă sâmbătă la festivităţile organizate pentru preşedintele ales după ce a fost ameninţată şi numită “Unchiul Tom” (Uncle Tom).

 


Publicat in Vedete
Un avion militar italian Spartan a efectuat o aterizare de urgență luni, în jurul orei 17:00 (15:00 GMT), pe aeroportul din Sofia, a anunțat ofițerul de presă al aeroportului, Liubka Gheorghieva, relatează BTA, citat de Agepres. 

 


Publicat in Panorama
Senatorii au respins luni ordonanţa prin care fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, încerca depolitizarea managementului sanitar şi curăţarea domeniului de cangrena corupţiei. Iniţiativa a aparţinut lui Şerban Nicolae.

 

Schimbările începute de Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii se izbesc de rezistenţa noului Parlament, majoritar PSD. Senatul condus de Călin Popescu Tăriceanu a votat, luni, respingerea Ordonanţei de Urgenţă 79/2016 prin care Guvernul Cioloş schimbă regulile de selectare a managerilor unităţilor sanitare publice astfel încât în fruntea spitalelor să poată fi alese cele mai competente persoane. Aceeaşi ordonanţă extindea conflictul de interese pentru persoanele din conducerea spitalelor.

 


Publicat in Sanatate
Primarul Iaşului, Mihai Chirica, susţine că preşedintele Klaus Iohannis nu va fi prezent la Iaşi, pe 24 ianuarie, la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor, dar că şi-ar dori ca în oraş să ajungă premierul Sorin Grindeanu, pentru a prezenta proiectele Guvernului pentru dezvoltarea regiunii Nord-Est, scrie News.ro.

 

Mihai Chirica a spus, luni, într-o conferinţă de presă, că a transmis invitaţii la Administraţia Prezidenţială, însă „şeful statului nu va putea ajunge la Iaşi, fiind plecat din ţară în acea zi".

 


Publicat in Administratie Locala
Trei cutremure s-au produs luni, în România, ultimul dintre ele având loc imediat după ora 16.00, arată Institutul Național de Fizică a Pământului.

 


Publicat in Social
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut declarații presei cu ocazia unui comandament de iarnă ce a avut loc la Primăria București. Edilul a cerut înțelegere din partea cadrelor didactice pentru a nu pune absențe elevilor care nu ajung la timp la orele de dimineață.

 


Publicat in Educatie
Dragnea și Grindeanu merg la învestirea lui Donald Trump. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a fost invitat şi va participa la ceremonia de învestire a preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, a anunţat, luni, secretarul Camerei, Marcel Ciolacu, el  menționând că și premierul Sorin Grindeanu a fost invitat să participe la eveniment.

 


Publicat in Parlament
Anchetă la Grupul Şcolar „Mihail Sadoveanu” din comuna Borca, din județul Neamț, după ce doi elevi au întreţinut relaţii sexuale în clasă când profesorul lipsea de la oră, informează News.ro.

 


Publicat in Moldova
Pagina 1 din 4